Garanti Bankası’nda Ali Fuat Erbil'in Genel Müdür olmasını kim istedi?

Garanti Bankası’nda Ali Fuat Erbil'in Genel Müdür olmasını kim istedi?

BBVA emekli olmak isteyen Özen’in yerine genel müdürlük koltuğuna kimin oturtulacağına ilişkin araştırma yaptırtmış. Bu araştırma sonrasında üç isim ortaya çıkmış. Bu isimler arasında Erbil’in ismi yokmuş.

Garanti Bankası’nda Ali Fuat Erbil'in Genel Müdür olmasını kim istedi?
16px
24px
31.07.2015 14:38
ABONE OLgoogle
Garanti Bankası’nda uzun süredir beklenen bayrak değişimi gerçekleşiyor. Bankanın 15 yılı aşkın bir süredir genel müdürlüğünü yürüten Ergun Özen Eylül ayından itibaren bu koltuğu Ali Fuat Erbil’e devrediyor.

Bilmeyenler için yazalım Erbil 1999 yılından bu yana bankada genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyor. Böylece Garanti Bankası’nda genel müdürlük koltuğu yine banka içinden bir isme emanet edilmiş oldu. 

Uzun süredir beklenen “emeklilik” açıklaması ise pazartesi günü yani 27 Temmuz’da yapılacak. 

Bankanın üst düzey yetkilileri bu toplantıda Ergun Özen’in emekli olup genel müdürlükten ayrılışının duyurulacağını, yerine ise Ali Fuat Erbil’in getirileceğini söylediler. Yine aynı kaynaklara göre, Özen’in bundan sonraki görevi Garanti Bankası Yönetim Kurulu üyeliği olacak. Bu arada yine aynı toplantıda üç genel müdür yardımcısının daha emeklilik sonrası bankadan ayrılacağı duyurulacak.

Arkadaşımız Esin Çetinel’in bankacılık kulislerinden edindiği bilgiye göre, Ali Fuat Erbil’in genel müdürlük koltuğuna oturmasında en büyük etken Ergun Özen olmuş. Bankanın büyük ortağı İspanyol bankacılık devi BBVA emekli olmak isteyen Özen’in yerine genel müdürlük koltuğuna kimin oturtulacağına ilişkin geniş bir araştırma yaptırtmış.

Bu araştırma sonrasında üç isim ortaya çıkmış. İddialara göre bu isimler arasında Erbil’in ismi yokmuş. BBVA, ortaya çıkan isimleri Ergun Özen’le de paylaşmış.

Özen ise, uzun yıllardır çalıştığı mesai arkadaşı Ali Fuat Erbil’i işaret etmiş. Üstelik duyduğumuz kadarıyla ısrarla “Erbil!..” demiş. Sonuçta Garanti Bankası’nda genel müdürlük koltuğu Ali Fuat Erbil’e emanet edilmiş… 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde