Garanti Bankası doğruladı! En ihtişamlı şubeyi kapatıyor

Garanti Bankası doğruladı! En ihtişamlı şubeyi kapatıyor

Garanti Bankası’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki ihtişamlı şube binasını kapattığı bilgisi vardı.

Garanti Bankası doğruladı! En ihtişamlı şubeyi kapatıyor
16px
24px
04.11.2016 12:03
ABONE OLgoogle

Geçen hafta Garanti Bankası ile ilgili bir kulis habere yer vermiştik. Haberde Garanti Bankası’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki ihtişamlı şube binasını kapattığı bilgisi vardı.

Haberimizde yine bankanın bu kapatılan şube yerine hemen yakın bir bölgede bir binanın giriş katında küçük bir şubeye taşınacağı bilgisi yer alıyordu. Bu haberle ilgili Garanti Bankası yönetiminden bir açıklama geldi.

Garanti Bankası en gösterişli şubeyi neden kapatıyor?

Sorumlu gazetecilik gereği önce açıklamayı virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz: 

“Para Dergisi’nin 23 Ekim 2016 tarihli sayısında, ‘Garanti şube kapatıyor!’ başlıklı haberinizi okuduk. Haberde bahsi geçen, Kadıköy-Bağdat Caddesi üzerindeki Garanti Bankası Suadiye şubesinin kapanması söz konusu değildir. Garanti Bankası yönetiminin bu yönde aldığı herhangi bir karar da bulunmamaktadır. Garanti Bankası Suadiye şubesi, mevcut binasındaki kira sözleşmesi sona erdiğinden, aynı bölgedeki çok yakın bir adreste, öncekine eşdeğer şekilde çok katlı bir yapıda kusursuz hizmet anlayışıyla müşterilerine hizmet vermeye devam edecektir. Okurlarınız ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bilginize sunuyor, kamuoyu nezdinde yanlış bir algı yaratmamak adına, ilgili haberin başlığının düzeltilmesi konusunda yardımınızı rica ediyoruz. Saygılarımızla. Garanti Bankası.”

Peki, bu açıklama ne anlama geliyor? Biz pek bir şey anlamadık. Ancak anladığımız kadarıyla bu açıklamaya göre kulis haberimiz tamamen doğru. Biz haberimizde ‘banka kusurlu hizmet veriyor, yeni açılacak şube kapanan şubeye eşdeğer değil’ gibi cümleler kullanmadık.

Garanti Bankası açıklamasında yer aldığı üzere farklı bir algı yaratmaya çalışmadık. Bir şubenin kapandığını buna karşılık bir başka şubenin açılacağını yazdık. Garanti Bankası yönetimi bu haberde yer alan bilgilere niye alınganlık yapmış tam olarak anlamış değiliz…  Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde