Garanti Bankası, Bağdat Caddesi'ni kapatıyor mu?

Garanti Bankası, Bağdat Caddesi'ni kapatıyor mu?

Bağdat Caddesi'nde küçülenler arasında Garanti Bankası’nın da olması bizi şaşırttı.

Garanti Bankası, Bağdat Caddesi'ni kapatıyor mu?
16px
24px
26.10.2016 11:21
ABONE OLgoogle

İstanbul’un en prestijli caddelerinden biri kuşkusuz Bağdat Caddesi. Burası bir yönüyle vitrin olarak kabul edilir. Birçok ünlü zincir cadde üzerinde mutlaka yer almaya çalışır.

Lüks ve ulaşılabilir lüks yerli ve yabancı firmaların Bağdat Caddesi’nde en az bir şubesi bulunur. Birçok marka, bu caddede bulunmayı ‘prestij meselesi’ saydığı için zararına bile olsa yerini alır. Ancak son dönemde caddede ciddi bir dönüşüm dikkat çekiyor. Tekstil ve ayakkabı başta olmak üzere bazı ünlü zincirler yerlerini gastronomi zincirlerine bırakmaya başladı.

Cadde hala çok hareketli, prestiji yüksek ve talep görüyor. Ancak caddede küçülenler arasında Garanti Bankası’nın da olması bizi şaşırttı.

Bağdat Caddesi’nin en gösterişli binalarından birine sahip olan Garanti’nin önümüzdeki günlerde bu binadan ayrılacağını duyduk. Halen Suadiye gibi caddenin en hareketli yerinde bulunan beş katlı şubenin bir binanın giriş katına taşınacağını duyduk.

Yani bir diğer anlatımla Garanti Bankası, İstanbul’daki en prestijli binasını kapatıyormuş.

Bu kararın arkasında bankanın yeni patronu olan İspanyol BBWA’nın ne kadar etkisi var, benzer şube küçültme veya şube kapatma kararlarının devamı gelecek mi bilemiyoruz.

Ancak Garanti Bankası’nın böyle bir dönüşüme gitmesi dikkatimizi çekti. Paylaşalım istedik… 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde