Galatasaray namağlup ünvanını Trabzon'da kaybetti

Galatasaray namağlup ünvanını Trabzon'da kaybetti

Süper Lig'de oynanan Trabzonspor-Galatasaray karşılaşması, ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray namağlup ünvanını Trabzon'da kaybetti
16px
24px
29.10.2017 18:25
ABONE OLgoogle

Süper Lig'de 10. hafta mücadelesinde Trabzonspor, evinde Galatasaray'ı konuk etti. Bordo-mavililer mücadeleyi 2-1 kazandı. Trabzonspor'un gollerini Dame N'Doye ve Yusuf Yazıcı kaydetti. Galatasaray 86'da Garry Rodrigues'in golüyle ümitlense de skor Trabzonspor lehine bitti. Galatasaray bu skorla 23 puanda kaldı ve Başakşehir ile arasında ki puan farkı 3'e indi. Galatasaray'da Sofiane Fegholi ile Bado N'Diaye kırmızı kart gördü. Trabzonspor'da ise Olcay Şahan oyundan ihraç edildi. Karadeniz ekibi ile 12 puana yükseldi. Trabzonspor ligde bir sonraki maçını Kayserispor'a konuk olacak. Galatasaray, Gençlerbirliği'ni konuk edecek

STAT: Medical Park

HAKEM: Halis Özkahya

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mustafa, Okay, Onazi, Olcay, Bero, Yusuf, N'Doye

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Fernando, Ndiaye, Selçuk, Tolga, Feghouli, Gomis

4. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Muslera'nın çizgi önünde müdahale ettiği topu Mustafa Akbaş, yükselerek kafa ile kaleye doğru gönderdi. Daha sonra savunmanın uzaklaştırdığı topa Durica'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

8. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Uğur Demirok'un kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

9. Feghouli'nin sağdan yerden ortasında, savunmanın müdahale edemediği topu Onur ayaklarıyla Gomis'ten önce uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

24. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, geriden gelerek iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

28. dakikada Pereira'nın sağ taraftan kullandığı uzun taç atışında, Okay Yokuşlu'nun arkaya çıkardığı topu Mustafa Akbaş kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üsten auta gitti.

43. dakikada Olcay Şahan, Galatasaray yarı alanında Ndiaye'yi düşürdü. Bu sırada iki takım oyuncuları arasında itişme yaşanırken hakem Halis Özkahya Trabzonspor'dan Olcay Şahan, Galatasaray'dan da Feghouli'yi kırmızı kartla cezalandırdı.

Karşılaşma, Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Derbide ortalık karıştı! 2 kırmızı kart çıktı

Süper Lig'in 10.haftasında Medical Park Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçının 0-0 biten ilk yarısına 2 kırmızı kartın çıktığı pozisyon damga vurdu. 

Karşılaşmanın 45.dakikasında yaşanan bir ikili mücadele sırasında Trabzonsporlu Olcay Şahan top alma mücadelesinde yerde kalan N’Diaye’ye sert bir harekette bulundu. Bu hareketin ardından maçın hakemi Halis Özkahya, Olcay’a sarı kart vermeye hazırlanırken, milli oyuncu rakibine yerden kalkası için tekrar müdahale edince ortalık karıştı.

Yaşanan arbede sırasında Galatasaraylı Feghouli, Olcay’a tepki göstererek itti. Araya diğer oyuncuların girmesiyle yükselen tansiyon sonrası Halis Özkahya hem Olcay’a hem de Feghouli’ye kırmızı kart göstererek oyun alanının dışına gönderdi.

ÇALIMBAY’DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray karşısında ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının 11’inden farklı olarak 3 değişikliğe gitti. Savunmada cezalı olan Mas’ın yokluğunda Durica’ya forma veren deneyimli teknik adam, sakat olan Burak’ın yerine ise Rodallega’nın da cezalı olması nedeniyle forvetteki tek alternatif Dame N’Doye’u görevlendirdi. Çalımbay, son 6 lig maçına ilk 11’de başlayan Sosa’yı yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncunun yerine ilk 11’de Bero’ya şans tanıdı.

N’DOYE İLK KEZ 11’DE

Trabzonspor’da Galatasaray maçına ilk 11’de başlayan Dame N’Doye, bu sezon ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. Ligin ilk 9 haftalık bölümünde oyuna sonradan dahil olan N’Doye, 3 maçta 178 dakika süre almıştı.

TUDOR’DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, Trabzonspor karşılaşmasında ligde son oynadıkları Fenerbahçe maçının 11’inden farklı olarak 2 değişiklik yaptı. Tudor, kart cezalısı Belhanda’nın yerine ilk 11’de Selçuk’a, Serdar Aziz’in yerine ise Linnes’e görev verdi.

SELÇUK 101 GÜN SONRA

Galatasaray'da kart cezalısı Belhanda'nın yokluğunda forma şansı bulan Selçuk İnan, 101 gün sonra ilk 11'de görev yaptı. En son bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2’nci ön eleme turunda İsveç temsilcisi Östersunds ile oynanan maçta 11'de görev yapan Selçuk, 101 günlük ilk 11 özlemine Trabzonspor karşılaşmasıyla son verdi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de Trabzonsporlu futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Galatasaray taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün önemli kısmını doldurdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde