Galatasaray'dan Akhisar'a yarım düzine gol

Galatasaray'dan Akhisar'a yarım düzine gol

Süper Lig 19. hafta maçında Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendi

Galatasaray'dan Akhisar'a yarım düzine gol
16px
24px
28.01.2017 18:11
ABONE OLgoogle

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendi.

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Carole, Selçuk, Josue, Yasin, Sneijder, Bruma, Podolski
YEDEKLER: Cenk, Eren, Linnes, Rodrigues, Sinan, Chedjou, Cavanda
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih, Miguel Lopes, Caner, Orhan, Ömer Bayram, Sissoko, Hasan Ali, Adu, Olcan, Özer, Vaz Te
YEDEKLER: Bora, Aykut, Kadir, Onur, Tolga, Samardzic, Muğdat
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

Henüz 9. dakikada Sneijder'ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Semih Kaya gol perdesini açan isim oldu.

25. dakikada Bruma, Lukas Podolski ile girdiği duvar pasının ardından topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

33. dakikada Akhisar kalecisi Fatih Öztürk'ten dönen topu iyi takip eden Yasin Öztekin, farkı 3'e çıkaran isim oldu. Öte yandan bu gol TT Arena'daki 300. gol olarak kayıtlara geçti.

41. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Bruma, durumu 4-0 getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

79. dakikada kaptan Selçuk İnan penaltıdan attığı golle skoru 5-0'a taşıdı. 87. dakikada sakatlıktan dönen Sinan Gümüş, Arena'daki gecenin sonucunu ilan etti: 6-0.

Böylece Galatasaray puanını 39 yükseltirken, Akhisar 21 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da geçen haftaki maça göre, ilk 11'de 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildiği maçta ilk 11'de görev yapan Nigel de Jong ve Ahmet Yılmaz Çalık, kart cezaları nedeniyle müsabakada forma giyemedi.

Galatasaray'da geçen haftadan farklı olarak, kart cezası biten Wesley Sneijder ile Semih Kaya ilk 11'de görev aldı. Kardemir Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kart cezasını, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Anagold 24Erzincanspor karşılaşmasında çeken Hakan Balta ise Akhisar Belediyespor müsabakasında ilk 11'de sahaya çıktı.

Maçta kaleyi Fernando Muslera'ya emanet eden Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, savunmayı Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta ve Lionel Carole'den oluşturdu. Sarı-kırmızılılarda savunmanın önünde Selçuk İnan ve Josue, kanatlarda ise Yasin Öztekin ve Armindo Bruma görev yaptı. Sneijder'in forvet arkasında oynadığı Galatasaray'ın ileri ucunda ise Lukas Podolski forma giydi.

AFFEDİLEN CHEDJOU YEDEKTE

Galatasaray'da affedilen Kamerunlu futbolcu Aureilen Chedjou, maçın 18 kişilik kadrosuna alındı. Disiplinsiz davranışları nedeniyle yaklaşık bir ay önce kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilmek istenen Aurelien Chedjou, önceki gün teknik heyetin raporu doğrultusunda affedilerek takıma dahil olmuştu.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Chedjou'nun yanı sıra Cenk Gönen, Eren Derdiyok, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ve Luis Cavanda bulundu. Galatasaray'da tedavileri tamamlanmasına rağmen henüz hazır olmayan Tolga Ciğerci ve Koray Günter ile sakatlığı bulunan Serdar Aziz ise maçın kadrosunda yer almadı.

16 YAŞINDAKİ HASAN ALİ ADIGÜZEL İLK KEZ 11'DE

Akhisar Belediyespor'da 16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta Kayserispor ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil olarak ilk Süper Lig deneyimini yaşayan genç futbolcu, Galatasaray müsabakasında ise bu kulvarda ilk kez bir maça ilk 11'de başladı.

Orta sahada görev yapan Hasan Ali, Akhisar Belediyespor'un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Aydınspor 1923'ü 1-0 yendiği maçta attığı güzel golle dikkati çekmişti. Bu arada Akhisar Belediyespor'da forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Olcan Adın, eski takımına karşı ilk maçına çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde