Galatasaray'a asrın kazığı!

Galatasaray'a asrın kazığı!

İşte futbol tarihimizin en pahalı açık tribün biletinin hikayesi ve Avrupa'dan örnekler..

Galatasaray'a asrın kazığı!
16px
24px
16.04.2014 05:46
ABONE OLgoogle
Bursaspor yönetimi, bu akşam kupada ağırlayacağı G.Saray'ın taraftarına ayrılan kale arkası tribünün bilet fiyatını 800 lira olarak belirleyince kıyamet koptu. İşte futbol tarihimizin en pahalı açık tribün biletinin hikayesi ve Avrupa'dan örnekler

TÜRKİYE: 6 Nisan'da TT Arena'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Fenerbahçe taraftarı yer almazken, kale arkası tribünleri için bilet fiyatı 120 lira olarak açıklanmıştı.

İNGİLTERE: Hafta sonunda Premier Lig'de şampiyonluk maçı olarak kabul edilen Liverpool- Manchester City karşılaşmasında 44 sterline (156 lira) bilet bulabilmek mümkündü.

İSPANYA: Bu akşam Valencia'da oynanacak Kral Kupası finalinde Barcelona ve Real Madrid taraftarları kale arkası tribünü bileti için sadece 45 Euro (132 lira) ödeyecekler.

İTALYA: 4 Mayıs tarihinde Milano San Siro'da oynanacak olan Milan-İnter derbisinde kale arkası tribünü dolduracak İnterlilerin cebinden 50 Euro (146 lira) çıkacak.

Ş. LİGİ: 24 Mayıs tarihinde Lizbon'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinde en ucuz bilet 70 Euro (205 TL) Devler Ligi finalinin en pahalı bileti ise 390 Euro (1144 TL)

Bursaspor yönetiminin bu akşam Türkiye Kupası yarı finali rövanş maçında konuk edeceği Galatasaray'ın taraftarına ayrılan kale arkası biletlerini dün 800 liradan satışa çıkarması, futbolseverleri ayağa kaldırdı.

Bursa Atatürk Stadı'ndaki zorlu rövanşta, VIP tribünü biletlerini 300 ve 200, Maraton tribünü biletlerini ise 100 liradan satışa çıkartan yeşil-beyazlı yönetim, stadın yüzde 5 kapasitesini ayırdığı ve 1300 Galatasaraylının gelmesi beklenen kale arkası tribün için bilet fiyatını 800 lira olarak belirledi. 

ARENA'DA YAŞANANLARA TEPKİ

Futbol tarihinin en yüksek bedelli kale arkası biletini satışa çıkartan Bursaspor yönetimine, kendi taraftarı da tepki gösterirdi. Bursa yönetiminin, TT Arena'da 6-0 kaybedilen lig mücadelesini izlemek isteyen taraftarlarına form doldurmaları ve Galatasaray'ın bilet sistemine abone olmaları için yapılan baskılar nedeniyle sarı-kırmızılı yönetime tepkisini göstermek için fiyatı bu derece yükselttiği belirtiliyor. 

BURSA'DA BİLET FİYATLARI
BURSA GAZ VIP B Tribünü 1.Sıra: 300 lira
BURSA GAZ VIP Tribünü 2....6.Sıra: 200 lira
KAPALI C Tribünü: 100 lira
MA RATON Tribünü: 50 lira
AÇIK KAL E ARKASI Tribünü: 800 lira
MİSA FİR Tribünü: 800 lira
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde