Galatasaray'a Riva şoku! 180 Milyon uçtu...

Galatasaray'a Riva şoku! 180 Milyon uçtu...

Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ. İş Ortaklığının belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamadı...

Galatasaray'a Riva şoku! 180 Milyon uçtu...
16px
24px
16.08.2017 20:43
ABONE OLgoogle

Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığının belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamamsı üzerine ihalenin en uygun ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmesine karar verildi.

Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında, Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihalede en uygun birinci teklifi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ. İş Ortaklığının verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Riva ihalesinde flaş gelişme: Son ihaleyi kim kazandı?

"Söz konusu iş, adı geçen iş ortaklığına ihale edilerek şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile şirketimize davet edilmiş ancak sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamamış olduğundan, ihale şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, istekli iş ortaklığına ait geçici teminatın nakde çevrilerek irat kaydedilmesi işlemi başlatılmış olup söz konusu işin ihalede en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmesine karar verilmiştir."

1 Milyarlık teklif: Galatasaray'ın Riva arazisine en yüksek teklifi kim verdi?

ARSA KARŞILIĞI 952 MİLYON ÖDEYECEK

Açıklamada, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin ihalede verdiği teklifin, arsa satış karşılığı toplam geliri 3 milyar 808 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 25, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 952 milyon lira olduğu anımsatıldı.

Projeden elde edilecek gelirin yüzde 80'inin Galatasaray Spor Kulübü'ne, yüzde 20'sinin ise Emlak Konut'a ait olmak üzere paylaşılacağı belirtildi. Galatasatay'ın payına bu durumda 761.6 Milyon TL düşecek. 

FEMA-KLV 1 MİLYAR 178 MİLYON ÖDEYECEKTİ

Son ihalede en yüksek teklifi veren Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı ortaklar satış değeri olarak 3 milyar 100 milyon lira taahhüt etmişti. Şirket payı olarak 1 milyar 178 milyon önermişti.

GELİR 180 MİLYON AZALDI

Şirket payının yüzde 20'si Emlak Konut'un, yüzde 80'i ise Galatasaray'ın olacak. Sarı-Kırmızılı kulübün payına 942.4 Milyon TL düşecekti. Galatasaray, Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı'nın vazgeçmesiyle birlikte 180,6 Milyon TL daha az kazanç elde edecek...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde