Galatasaray Divan Kurulu'nda Florya gerilimi, zarar 500 Milyon Dolar

Galatasaray Divan Kurulu'nda Florya gerilimi, zarar 500 Milyon Dolar

Galatasaray’ın Divan Kurulu’na Emlak Konut ile yapılan protokol damgasını vurdu.

Galatasaray Divan Kurulu'nda Florya gerilimi, zarar 500 Milyon Dolar
16px
24px
14.07.2016 08:20
ABONE OLgoogle
Başkan Dursun Özbek’e ait Point Otel’deki toplantıda A Takım’ın Florya’yı boşaltıp Riva’ya taşınması önerisi tepki topladı. Muhalefet, yönetimi kulübü zarar uğratmakla suçladı.

Kurtuluş imar işlerinde

Temmuz ayı Olağan Divan Kurulu sert tartışmalara sahne oldu. Başkan Dursun Özbek, mali sıkıntıda olan Cim Bom’un tek kurtuluşunun mevcut gayrimenkullerin kulübe finansal katkı sağlamasından geçtiğini söyledi. Florya’daki tesislerin hem altyapı hem de A takımın çalışması için yeterli bir seviyede olmadığını belirten Özbek, “Son derece pahalı bir bölge. Tesisleri Riva’ya taşıma konusunda bir öngörüş belirdi” dedi.

Stat, Riva’dan daha yakın!

Dursun Özbek, “Florya’dan Arena’ya gelmek 1.5 saat sürüyor. Riva’dan daha kolay. Şehrin merkezinde kalan bir arsanın bu şekilde kullanılması gereksiz bir lüks. Bu arazinin de gayrimenkul satışı ve paylaşımı ile 530 milyonu Galatasaray’a kalacak. Genel kurul onaylarsa ilk yapacağımız şey bankalara olan borcu kapamak. Senede 120 milyon TL faiz ödüyoruz. Her 5 sene bir Riva’yı, Florya’yı yiyoruz” şeklinde konuştu. 

Işın Çelebi: Zarar 500 milyon dolar

Eski yönetici Işın Çelebi, “Yüzyılın birikimi olan Florya ve Riva’yı ortaya koyuyoruz. Galatasaray’ın, bu işi kaybederse ikinci bir şansı yok. Riva’da biz daha önce değerlendirme yaptık, 500 milyon doları kabul etmedik ve bugün 330 milyon doları kabul etmemiz isteniyor. Ne oldu? Mecidiyeköy’deki otel durdu” ifadelerini kullandı.

Ahmet Özdoğan: Devlet haksızlık ediyor

Eski başkan adayı Ahmet Özdoğan da şunları kaydetti: “Ali Sami Yen’den Seyrantepe’ye giderken devlete 673 milyon para kazandırdık. Devlet bize 10’a yakın dava açmıştır. Metromuzu kapatıyorlar, Arslanlı yolumuza viyadük yapacaklar. Bu taraftar nasıl gelecek? Başkan’ın Florya ile ilgisi yetkisi yok, görüşmeler yaptı.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde