G20 zirvesi başladı... Zirvede dikkat çeken detay

G20 zirvesi başladı... Zirvede dikkat çeken detay

Almanya'nın Hamburg kentindeki G20 zirvesi başladı, liderler birbirleriyle görüşmeler de gerçekleştiriyor.

G20 zirvesi başladı... Zirvede dikkat çeken detay
16px
24px
07.07.2017 15:44
ABONE OLgoogle

Merkel, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da olduğu liderleri karşıladı. Yapılan ilk oturum öncesinde ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan masa başında kısa süreli görüşme gerçekleştirdi.

Almanya'nın Hamburg kentindeki G20 zirvesi başladı, liderler birbirleriyle görüşmeler de gerçekleştiriyor.?

Merkel konuklarını kabul ettikten sonra, G20 liderleri, ‘Terörle Mücadele' temalı ‘retreat' toplantısında bir araya geldi.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından 'Küresel Büyüme ve Ticaret' başlıklı birinci çalışma oturumu gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir süre sohbet etti. Fotoğrafta, Trump ve Trudeau'nun Erdoğan'ı dinlediği görülüyor.

‘Sürdürülebilir Kalkınma, İklim ve Enerji' konulu ikinci çalışma toplantısından sonra akşam saatlerinde liderler ve eşleri, Elbphilharmonie Konser Salonu'nda klasik müzik dinletisine katılacak.

G20'de liderler aile fotoğrafı verdi.

Zirvenin ikinci günü, ‘Afrika'yla Ortaklık, Göç ve Sağlık' temalı üçüncü çalışma toplantısıyla başlayacak.

Bu toplantının ardından ‘Dijitalleşme, Kadınların Güçlendirilmesi ve İstihdam' başlıklı dördüncü oturum yapılacak.

Zirvenin kapanış toplantısından sonra ise G20 Başkanlığı'nın basın toplantısı düzenlenecek.

Almanya'nın ‘Birbirine bağlı bir dünyayı şekillendirmek' sloganıyla gerçekleştirdiği zirvede, kendi gündemi dışında, terörle mücadele, Suriye ve Ukrayna'daki ihtilaf gibi uluslararası konuların da ele alınması planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde