Full Petrol'ü alan Lukoil’de şok gelişme! Nasıl iflas etti?

Full Petrol'ü alan Lukoil’de şok gelişme! Nasıl iflas etti?

Mersinli Arslan ailesinin kurduğu Full Petrol’ün 38 istasyonu Lukoil çatısı altında faaliyet göstermeye başlamıştı. Ancak öğrendiğimize göre, Lukoil ile geçen aylarda bir sorun yaşanmış.

Full Petrol'ü alan Lukoil’de şok gelişme! Nasıl iflas etti?
16px
24px
18.09.2015 15:35
ABONE OLgoogle
Full Petrol, 2010 yılında akaryakıt sektörüne ‘ucuz akaryakıt’ sloganıyla hızlı bir giriş yapmıştı. Mersinli Arslan ailesinin kurduğu akaryakıt istasyonları kısa sürede 54 istasyona ve Türkiye genelinde yüzde 2.5 pazar payına ulaşmıştı.

Birçok büyük dağıtım şirketinden ortaklık teklifleri bile almıştı. Ancak 2013 yılı başında MASAK tarafından kaçakçılık yapıldığına dair gerçekleştirilen inceleme her şeyin sonu oldu. Operasyon nedeniyle şirketin mal varlığı donduruldu. Mali sıkıntıya giren şirket iflas erteleme için Bakırköy 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurmuştu. 

Bu süreçte Full markasının kampanyalarını planlayan ve yürüten CEO’su Timuçin Yalı, krizden çıkmak için Aslan Ailesi ile tüm bağlarını kopardı ve borçları yeniden yapılandırarak, yeni bir şirket kurdu. Aynı yıl iflas erteleme davası sürerken Türkiye’de faaliyet gösteren Rus akaryakıt dağıtım şirketi Lukoil ile anlaşmaya varılmıştı. 

Full Petrol’ün 38 istasyonu Lukoil çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Full Petrol’ün istasyonlarını diğer Lukoil istasyonlarından ayırmak için de ‘Bravo’ logosu da kullanılıyordu. İşte öğrendiğimize göre, Lukoil ile geçen aylarda bir sorun yaşanmış. 

Ödeme krizi çıkınca Lukoil, Full Petrol’ün devam eden iflas erteleme davasına müdahil olmuş. Mahkeme de bunun üzerine iflas karar almış. Full Petrol’e ait Lukoil çatısı altındaki istasyonlarda da hizmet durmuş. Toplam 38 istasyonun alacaklılar arasında paylaşılacağı belirtiliyor. Lukoil’un alacağına karşılık istasyonların bir kısmına el koyduğu ve tabelalarını değiştirdiği belirtiliyor.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde