Fuat Avni'den Erdoğan-Barzani iddiaları!

Fuat Avni'den Erdoğan-Barzani iddiaları!

​Barzani'nin bizzat Musul Konsolosu'nu arayarak yaptığı uyarının neden sonuç vermediğini açıklayan Fuat Avni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı.

Fuat Avni'den Erdoğan-Barzani iddiaları!
16px
24px
16.09.2014 06:38
ABONE OLgoogle
Twitter fenomeni Fuat Avni, @fuatavnifuat hesabından yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Musul Kosolosluğu personelinin IŞİD tarafından rehin alındığı sürece dair ilginç iddialarda bulundu.

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin bizzat Konsolos'u iki defa arayarak yaptığı uyarının neden sonuç vermediğini açıklayan @fuatavnifuat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı.
 
ERDOĞAN'DAN BARZANİ'NİN TEKİFİNE YANIT: ONLARA MI DANIŞACAĞIZ!

 
Erdoğan'ın Barzani'den gelen teklifi "onlara mı danışacağız" diyerek red ettiğini iddia eden Fuat Avni "Bizim kibrimizden, bizim silahımızla bizim insanımız rehin oldu ama zincirleme yapılan bu hataların siyaseten bedelini ödeyen olmadı." dedi.
 
İşte Fuat Avni'nin o tweet'leri:

Tiran'ın izlediği politikayla Ortadoğu'da hiçbir hükmümüz kalmadı. Ortadoğu'nun en kritik ülkelerinde büyükelçilerimiz bile yok.

Tiran, öngörüsüz olduğundan Avrupa'nın Ortadoğu'daki gücünü anlayamadı. Artık Kuzey Irak ve İran Avrupa ve ABD'nin en güçlü müttefikidir.

Tiran, halkını kodlamakla meşgulken Ortadoğu'dan sonra Avrupa'da da itibarı tükenmiş, ağırlığı olmayan bir ülke olmaya doğru gidiyoruz.

Kod adı 'Emin', MİT'in başına geçtiği günden itibaren Türkiye Ortadoğu'da etkisini kaybederken İran en parlak devrini yaşıyor.

Ne tesadüf !

Barzani'nin, 'Konsolosluğu boşaltın, risk var' fikri Tiran'a iletilince, 'Onlara mı danışacağız?' diye teklifi sert şekilde geri çevirmişti.

Bizim kibrimizden, bizim silahımızla bizim insanımız rehin oldu ama zincirleme yapılan bu hataların siyaseten bedelini ödeyen olmadı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde