Fransız marka zor geldi, çabuk kapandı

Fransız marka zor geldi, çabuk kapandı

Türkiye’ye getirilmek için çok uğraşılan yabancı yeme-içme mekanlarından Fransız kafe ve şarküteri zinciri çabuk kapandı...

Fransız marka zor geldi, çabuk kapandı
16px
24px
03.07.2015 14:07
ABONE OLgoogle
Türkiye’ye getirilmek için çok uğraşılan yabancı yeme-içme mekanlarından biri, Fransız kafe ve şarküteri zinciri Fauchon’dur. 2000’li yılların ortalarında Süzer Grubu Fauchon’u Türkiye’ye getirmek için 4-5 yıl görüşmüş ama marka Türkiye’ye Eksen Group ile girmeye karar vermişti.

Erol ve Varol Kaynar’ın sahibi olduğu grup Fauchon’u getirmek için 30 yıl Avrupa’da yaşayan ve gruplarının CEO’su olan Alp Franko ve Julien Oliver Gabriel Martin ile güçbirliği yapmışlardı. Ortaklar tam 1.5 yıl Fauchon yönetimi ile konuşmuş; nihayetinde 2013 yılının sonunda anlaşma sağlanmıştı.

Dört ortağın kurduğu Ekler Turistik İşletmeleri, Fauchon’un ilk şubesini ise bir yıl önce Acıbadem’deki Akasya AVM Projesi’nin bitişiğindeki mekanda açmıştı.  1886 yılında kurulan, 42 ülkede 55 konsept mağaza ve 500 satış noktasında müşterileriyle buluşan Fauchon’un Türkiye’deki ilk kafesi başta ilgi uyandırmıştı. Ortaklar İstanbul’da dört konsept mağaza açmayı planladıklarını, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda yer görüşmelerini sürdürdüklerini açıklamışlardı. 

Ancak marka, girişimcilerine beklenen getiriyi sağlamadı ve tahmin edilen “son” gerçekleşti.  Öğrendiğimize göre Fauchon geçtiğimiz günlerde kapandı. Ayrıca Akasya AVM’nin kuzey giriş kapısında bağımsız bir mekanda bulunan Fauchon’un lokasyonunun da müşteriler tarafından beğenilmediği, hatta kışın buzlanmalar nedeniyle sıkıntı yaşandığını biliyoruz. 

Peki Fauchon başka bir mekanda açılacak mı? Bu konuda mevcut ortakların araştırmasını sürdürdüğü belirtiliyor. 

Öüe yandan Fauchon’un çıktığı mekana başka markalar göz dikmiş. Öğrendiğimize göre yaklaşık iki yıl önce Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen’in oğlu Metin Şen, Nedim Keçeli, Cenk Önal, Cem Önal, Levent Bilgin bir araya gelip kurdukları Dine şirketinin Türkiye’ye getirdiği Serafina mekana talipmiş. Hatırlanacağı üzere Metin Şen’in liderliğindeki ortaklar New York’un ünlü İtalyan restoranı Serafina’in ilk şubesini Akmerkez’in Etiler’e bakan tarafında geçen yıl kasım ayında açılmıştı. Bakalım Fauchon’un eski mekanına kim yerleşecek?

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde