Fransa’da 148 yolcusuyla düşen uçakta Türkler de var!

Fransa’da 148 yolcusuyla düşen uçakta Türkler de var!

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri’nin güneyinde düştü. Uçakta Türkler de var..

Fransa’da 148 yolcusuyla düşen uçakta Türkler de var!
16px
24px
24.03.2015 13:51
ABONE OLgoogle
Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri’nin güneyinde düştü. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 144 yolcu ve altı mürettebat taşıyan uçakta kurtulan olmadığını söyledi. Hollande, uçaktaki yolcular arasında “muhtemelen” Türklerin de olduğunu söylerken, İspanya Kralı 6’ncı Felipe uçakta Türklerin de olduğunu açıkladı.

İspanya’nın Barcelona kentinden Almanya’nın Düsseldorf şehrine giden 4U 9525 sefer sayılı Airbus A 320 tipi uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü belirtildi.

Yetkililer bölgeye ulaşımın yalnız helikopterle sağlanabildiğini, yürüyerek ise en az 3 saatlik mesafe bulunduğunu açıkladı.

TÜRKLER DE VAR

Paris’te İspanya Kralı 6’ncı Felipe ile basın toplantısı düzenleyen Hollande, uçaktaki yolcular arasında “Almanlar, İspanyollar ve muhtemelen Türkler var” dedi. İspanya Kralı ise Hollande’dan daha net bir ifade kullanarak, uçakta Türklerin olduğunu belirtti.
Düşen uçağa ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur” demişti.

Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı.

Kaza, Barcelonnette kasabası yakınlarında meydana geldi. Fransız iTele televizyonuna konuşan bir havacılık yetkilisi, kazanın meydana geldiği dakikalarda hava şartlarının normal olduğunu söyledi.

İLK AÇIKLAMALAR OLUMSUZ

Facianın ardından yaptığı ilk açıklamada, uçakta muhtemelen çok sayıda Alman yolcu olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, “Kaza, erişimin zor olduğu bir alanda oldu” dedi.

“Bu, topraklarımızda yaşanmış bir trajedidir” diyen Hollande, kazaya ilişkin Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefon görüşmesi yaparak üzüntüsünü dile getirdi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise, “Tabii ki kazanın sebebini bilmiyoruz. Açıkçası kazanın koşullarına bakıldığında, 142 ila 150 arasında yolcunun ölmüş olmasından korkuyoruz” dedi.

ACİL DURUM SİNYALİ

Fransa Ulaştırma Bakanı Thierry Mariani uçağın TSİ 11.47’de acil durum sinyali gönderdiğini açıkladı.

Bölgede uçuş yapan iki helikopter uçağın enkazını tespit etti. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kurtarma ekiplerinin bölgeye doğru yola çıktığını söyledi.

Düsseldorf Havalimanı’nda uçağın inmesini bekleyen bir yolcu yakını kaza haberiyle yıkıldı. Kaza haberini alan yolcu yakınları Barcelona’daki El Prat Havalimanı’na akın etti.

ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA

Düşen uçakla ilgili TSİ ile 16.00’da Köln-Bonn Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyeceği duyurulan Germanwings’ten yapılan açıklamada, “Basında yer alan kaza haberleri konusunda henüz herhangi bir bilgiyi teyit edemiyoruz. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaştıkça sizinle paylaşıyor olacağız” denildi.

81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwings’in, sahip olduğu filonun yaş ortalamasının 9.2 olduğu bildirildi. Düşen uçağın ise 24 yıllık olduğu açıklandı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Germanwings hava yolu şirketi daha önce ölümcül bir kazaya karışmadı. Germanwings kazadan sonra Twitter hesabında kullandığı şirket logosunu karartarak kırmızı tonlarda olan logoyu siyaha çevirdi.

MERKEL PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye’nin kaza dolayısıyla “şoke olduğunu” söyledi. Seibert, Merkel’in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’la telefonda görüştüğünü ve tüm programlarını iptal ettiğini duyurdu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde