Ford'dan kovduğu CEO'ya rekor tazminat

Ford'dan kovduğu CEO'ya rekor tazminat

Ford’da gelirlerin giderek düşmesinin ardından görevden alınan CEO Mark Fields’in ikramiyelerle beraber alacağı tazminatın 73 milyon doları bulacağı belirtildi

Ford'dan kovduğu CEO'ya rekor tazminat
16px
24px
26.05.2017 12:52
ABONE OLgoogle

Otomotiv devi Ford’un CEO’su Mark Fields’in görevden alındığı ve yerine şirketin otonom otomobil biriminin başındaki James Hackett’in geleceği açıklanmıştı.

2014’ten bu yana Ford’un CEO’su olarak çalışan ve şirketin satışlarındaki gerilemeden sorumlu tutulan Fields, işsiz kalacak ama 73 milyon dolarlık tazminatın sahibi olacak.

5 Ağustos’ta görevden ayrılacak Fields, o döneme kadar şirketin özel uçaklarıyla yolculuk edebilecek ve yöneticilere sunulan ayrıcalıklardan da faydalanabilecek. Ford, CEO ve diğer yöneticilerin ticari uçaklarla seyahat etmesine güvenlik kaygıları nedeniyle izin vermiyor.

Ford’un CEO’su kovuldu

Fields, emeklilik ikramiyesi ve diğer ek ödemelerle birlikte 73 milyon dolar tazminat alacak. Ford’dan ayrıldıktan sonra emekli olacağını açıklayan Fields, alacağı parayla emekliliğinin keyfini sürecek.

Fields’in CEO olarak görev yaptığı dönemde şirketin hisseleri yüzde 37 düşmüştü. Ford geçen hafta dünya çapında çalışanların yüzde 10’unu işten çıkaracağını açıklamıştı.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde