Flaş iddia: Baltayla kapıyı kırmaya çalıştı ama...

Flaş iddia: Baltayla kapıyı kırmaya çalıştı ama...

Alman Bild gazetesi, yardımcı pilotun kasten düşürdüğü Germanwings uçağında yaşanan dehşeti yazdı:

Flaş iddia: Baltayla kapıyı kırmaya çalıştı ama...
16px
24px
28.03.2015 09:09
ABONE OLgoogle
Alman Bild gazetesi, yardımcı pilotun kasten düşürdüğü Germanwings uçağında yaşanan dehşeti yazdı: Kilitli kokpite girmeye çalışan kaptan pilot acil durum baltasıyla kapıyı kırmaya çalıştı, olmadı; bu sırada ölüm dalışı başladı

Barselona-Düsseldorf seferini yaparken, yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından kasıtlı olarak düşürülen uçağa dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Alman basını, uçağın kokpitinde neler yaşandığına ışık tutan bilgilere ulaştı. 28 yaşındaki yardımcı pilotun, kaptan pilot Patrick Sonderheimer'ın tuvalete gitmesinden faydalanarak, kendisini kokpite kilitlediği Fransız yargısı tarafından doğrulanmıştı.

Yardımcı pilot Lubitz, tek bir düğmeye basarak uçağı dalışa geçirmiş, Germanwings havayollarına ait uçak da Fransa'nın güneyindeki dağlık bir araziye çakılarak 150 kişiye mezar olmuştu. Bild gazetesi, dünkü baskısında, kaptan pilot Sonderheimer'ın, kokpit kapısını kırabilmek için balta kullandığını yazdı.

Bild'in bu iddiası, Lufthansa'ya bağlı Germanwings Havayolları yetkilileri tarafından da doğrulandı. Germanwings'den yapılan açıklamada, "Balta, Airbus A320 tipi uçakların güvenlik ekipmanın bir parçasıdır" ifadeleri kullanıldı. Pilotun kokpit kapısını baltayla kırmaya çalıştığı bilgisi, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Fransız Savcı Brice Robin'in "Yolcular, uçağın düşeceğinden son ana kadar habersizdi" açıklamasıyla çelişki oluşturdu. Uzmanlar "Balta seslerini duyan yolcular, işlerin ters gittiğini anlamıştır" diyor. 

EVİNDE YIRTIK RAPOR BULUNDU 

Germanwings şirketi, kazanın meydana geldiği gün için doktor raporunun kendilerine sunulmadığını bildirdi. Lubitz'in Düsseldorf ve Montabaur'daki evlerine baskın düzenleyen Alman polisi, pilotun kişisel bilgisayarının da aralarında bulunduğu birçok eşyaya el koydu. Düsseldorf Savcılığı, yardımcı pilotun Düsseldorf'taki evinde yapılan aramada, 'kazanın meydana geldiği günü de kapsayan bir doktor raporu bulunduğunu' açıkladı. Raporun, 16 ila 29 Mart tarihlerini kapsadığı ve yırtılmış halde bulunduğu ifade edildi. Evde, tıbbi içerikli dokümanların da bulunduğu belirtildi. Savcılık, Lubitz'in hastalığına dair bilgileri çevresinden ve işyerinden gizlediğini bildirdi. Olayın siyasi veya dini boyutunun bulunmadığı kaydedildi. Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faciayla ilgili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. 

LAKABI 'DOMATES ANDY'

Dünyanın gözleri bir anda uçağı kasten düşürdüğü ortaya çıkan yardımcı pilot Andreas Lubitz'e çevrildi. Komşuları ve arkadaşları; Lubitz'in çocukluktan beri pilot olmayı düşlediğini söyledi. İspanya'da yayın yapan El Mundo gazetesinin röportaj yaptığı arkadaşlarından biri, Lubitz'in pilotluk eğitimine başlamadan önce hosteslik yaptığını, bundan dolayı kendisine 'Domates Andy' lakabını taktıklarını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde