Fiyatlar belli oldu... İşte merakla beklenen iPhone 7

Fiyatlar belli oldu... İşte merakla beklenen iPhone 7

Teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7, iPhone 7 Plus, yeni Apple Watch ve diğer ürünlerini tanıttı.

Fiyatlar belli oldu... İşte merakla beklenen iPhone 7
16px
24px
08.09.2016 04:30
ABONE OLgoogle
Apple'ın merkezi San Francisco'da yapılan sunumda, iPhone 7'nin 12 megapiksel arka kamerası ve 7 megapiksel ön kamerası bulunduğu ifade edilirken, iPhone 7 Plus'ın ön kamerasına ek olarak arka bölümünde geniş açı ve telefoto özelliğine sahip iki kamerasının olduğu ve kullanıcıların 2x optik zoom ve 10x dijital zoom yapabileceği
belirtildi.

Sunumda, 4,7 inch (11,9 cm) ekran boyutu ile 1334x750 ekran çözünürlüğüne sahip iPhone 7'nin ve 5,5 inch (14 cm) ekrana boyutu ile 1920x1080 ekran çözünürlüğüne sahip iPhone 7 Plus'ın su geçirmeyen özellikte olduğu bilgisi paylaşıldı.

Telefonların siyah, gümüş grisi, altın sarısı, kırmızı altın ve "jet black" adında siyah renkler arasından seçilebileceği kaydedildi.

FİYATLAR BELLİ OLDU

Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. iPhone 7 ile birlikte 16 GB'lık modeller tahi oldu. Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. iPhone 7 ile birlikte 16 GB'lık modeller tahi oldu. 

iPhone 7 PLUS'IN ARKA KISMINDA ÇİFT KAMERA VAR

iPhone 7 Plus çift kamera ile geldi. Yeni modelin arka kısmında iki tane kameraya yer verildi. iPhone 7'de ise bu sayı bir.

iPHONE 7'NİN ÖZELLİKLERİ...

Batarya performansı: iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone'da sunulmuş en iyi batarya gücüne sahip. iPhone 6S'den 2 saat daha fazla dayanıyor. iPhone 7 Plus ise 6 Plus'tan 1 saat daha fazla dayanıyor.

Yeni iPhone'larda kulaklık girişi yok

Alüminyum gövdeye sahip yeni iPhone'larda eski modellerde olduğu gibi kulaklık girişinin olmayacağı, Apple'ın telefonların yanında kablosuz kulaklık vereceği ve "AirPods" adı verilen bu kulaklıkların kendi çipleri sayesinde Bluetooth teknolojisinden daha iyi iletişim ve verimlilik sağlayacağı bildirildi.

Öte yandan, kendi kablolu kulaklıklarını kullanmak isteyen kişilerin bir adaptör sayesinde yeni modellere bağlantı gerçekleştirebileceği, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın stereo hoparlörlere sahip olacağı belirtildi.

Daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip

Sunumda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yeni A10 çip sayesinde, bir önceki model olan iPhone 6'ya göre işlem hızının 2 kat, grafik hızının da 3 kat daha hızlı olacağı, yeni modellerin "3D Touch" özelliklerine ve daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip olacağı ve 32 GB, 128 GB ile 256 GB kapasitelerinde piyasaya sunulacağı duyuruldu.

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın da yeni modellerinin tanıtıldığı sunumda, söz konusu saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı kaldığı, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve seramik kaplı olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak

Sunumda, 32 GB hafızalı iPhone 7'nin 649 dolardan, 32 GB hafızalı iPhone 7 Plus'ın da 769 dolardan, AirPods kulaklıkların 159 dolardan, yeni Apple Watch ve Nike+ modellerinin 369 dolardan satışa sunulacağı ifade edildi.

Apple'ın yeni akıllı telefonlarını almak isteyen Amerikalı tüketiciler, 9 Eylül'de ön sipariş verebilecek. Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak. Yeni Apple Watch'a da 16 Eylül'den itibaren, Nike+ modeline ise ekim ayında sahip olunabilinecek.

APPLE WATCH 2'NİN FİYATI BELLİ OLDU

Tasarım olarak Apple Watch'un ilk sürümüne benzeyen yeni saatlerin en dikkat çeken uygulaması da az önce bahsettiğimiz Pokemon Go oyunu olacak gibi görünüyor. Apple Watch 2'nin fiyatı 369 dolar olarak belirlendi. 

Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+)isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor.

Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak. 

50 METREYE KADAR SU GEÇİRMEZ APPLE WATCH 2

50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı.

Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak. 

Ayrıca hem iPhone 7'de hem de iPhone 7 Plus'ta optik imaj sabitleyiciye yer verildi. 'wo tone flash' adı verilen özellik sayesinde karanlıkta iki kat daha fazla ışık alınıyor.

1 MİLYAR iPHONE SATILDI

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ortaya çıkıyor. Tim Cook, Apple Watch 2'nin ardından ilk olarak bugüne kadar kaç adet iPhone satışı yapıldığına değindi. Apple'ın 1 milyarı aşkın iPhone sattığını kaydeden Cook, iOS 10 işletim sisteminin en önemli ürünlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi. 

Etkinliğe önce Apple Watch ile başlandı. Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı. 

APPLE HİSSELERDE KIPIRDAMA OLMADI

Apple'ın hisseleri iPhone 7 tanıtımına rağmen ciddi bir hareket yaşanmadı. Apple hisseleri lansman esnasında yüzde 0,19'luk kayıpla 107,49 dolardan el değiştiriyor.

Apple aylardır merakla beklenen lansmanını bu akşam gerçekleştiriyor. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 gibi yeni cihazlarını tanıtan, yeni home tuşu, Airpods, gibi teknolojileri tanıtmasına rağmen Apple hisseleri lansmana tepkisiz kaldı.

Apple hisseleri güne 107,83 dolardan işleme başlarken lansman esnasında düşüşe geçti. Bir ara 108 doları görse de Apple etkinliğinin ortalarında doğru hisse fiyatları 107,07 dolara kadar düştü.

Apple hisseleri lansmandan zararlı çıkarken gecenin sürprizlerinden biri olan Pokemon GO'nun Apple Watch 2'ye gelişi Nintendo'ya yaradı. Nintendo hisseleri açıklamanın yapılmasının ardından dakikalar içerisinde yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus geliyor... Apple'ın üst düzey isimleri ön koltuklarında etkinliğin başlamasını bekliyor. Tim Cook sahneye çıktı. Apple Music'in 17 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısı olduğuna dikkat çeken Cook, App Store'dan bugüne kadar 140 milyardan fazla kez uygulama indirildiğini kaydetti.

APPLE'IN ONLINE MAĞAZASI YİNE KAPANDI

Apple lansmanları öncesinde bir klasik haline gelen gelişme yine yaşandı. iPhone 7 için gerçekleşecek etkinlik öncesinde de Apple Store Online mağazası belli bir süreliğine kapandı. Etkinlikte tanıtılacak yeni ürünler için güncellenen online mağaza bu akşam yeniden hizmete girecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde