Finansbank'ta zoraki hisse satışı

Finansbank'ta zoraki hisse satışı

Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece sermaye tabanını güçlendirmek için, neredeyse tamamına sahip olduğu Finansbank’taki hisselerinin bir kısmını kademeli olarak satmayı planlıyor

Finansbank'ta zoraki hisse satışı
16px
24px
19.09.2014 08:18
ABONE OLgoogle
Yunan gazetesi Kathimerini’nin haberine göre, Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece sermaye tabanını güçlendirmek için, neredeyse tamamına sahip olduğu Finansbank’taki hisselerinin bir kısmını kademeli olarak satmayı planlıyor

Bloomberg Ajansı ise satışla ilgili Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Bank of America’nın yetkilendirildiğini yazdı. Bankanın ‘istemeyerek yaptığı’ belirtilen bu satışın 1.5 milyar dolar getirmesi bekleniyor.   

Kathimerini’nin haberine göre ise NBG elindeki yüzde 94.8 hissenin, yüzde 40 paya kadar olan bölümünü satmayı planlıyor. Satışa dair bir zamanlama ise bildirilmedi.

Konuyla ilgili olarak banka yetkililerinden alınan bilgiye göre ana hissedar NBG tarafından kendilerine bildirilmiş resmi bilgi yok.

4 yıl önce de satış planlanmıştı

NBG, 2010’da ana hissedarı olduğu Finansbank’ta yüzde 25’e kadar hissenin satışını piyasa şartları uygun olduğunda gerçekleştirmeyi planladığını açıklamış, ancak piyasa koşullarının bozulmasından dolayı süreç ertelenmişti. Finansbank’ın yüzde 0.19’u borsada işlem görüyor.

NBG’nin Finansbank’ta iştirakleriyle birlikte yaklaşık yüzde 95 hissesi var.
Finansbank, yılın ilk çeyreğinde 129 milyon TL net kâr açıkladı.

Finansbank’ın, toplam aktifleri 70 milyar 101 milyon TL olarak gerçekleşirken, toplam özkaynakları ise 7 milyar 851 milyon TL oldu. Bankanın 2013 yıl sonuna kıyasla kredileri yüzde 6 artarak 45 milyar 514 milyon TL’ye ulaştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde