Fiba Holding patronu Özyeğin iki hastane daha alıyor

Fiba Holding patronu Özyeğin iki hastane daha alıyor

Fiba Holding sağlık sektörüne ise Florance Nightingale’de çoğunluk hisselerini alarak girmişti.

Fiba Holding patronu Özyeğin iki hastane daha alıyor
16px
24px
28.08.2016 09:57
ABONE OLgoogle
EKONOMİDEKİ belirsizlik yerli yabancı birçok şirketin planlarını gözden geçirmeye zorlarken, bu gelişmelerden etkilenmeyen az sayıdaki işadamından biri Hüsnü Özyeğin.

Türkiye’nin yıllardır en başarılı girişimcilerinden olan Özyeğin, bankacılık ve sağlıkta son yıllarda önemli bir atak içinde. Geçen hafta bir toplantıda sohbet ettiğim Özyeğin’den yatırımlarına ilişkin bilgiler aldım.

Özyeğin, Rusya’daki Credit Europe Bank’ın (CEB) satışından vazgeçtiğini geçen günlerde açıklamıştı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiğini söyleyen Özyeğin, hemen olmasa da gelecek yıldan itibaren iki ülke arasındaki sorunların azalmış olacağını söylüyor. 

Özyeğin, Rusya’da ekonominin de toparlanmaya başladığını söylerken, CEB’in cirosunda da sevindirici bir artış olduğunu ekledi.

Özyeğin, Türkiye’de Finansbank’ı Yunanlılara sattıktan Portekiz merkezli Millenium Bank’ı satın alarak Fiba Banka’ya dönüştürmüştü. Özyeğin Fiba Banka’da da büyüme trendinde.

Özyeğin, önce satın almak için talip olduğu, ancak sonra vazgeçtiği HSBC’nin şubelerini tek tek alarak büyümeye karar verdiğini dile getiriyor. 2011’de 20 şube ile kurulan Fiba Banka’nın bugün şube sayısı 70 civarında.

İKİ HASTANE ALIYOR

Fiba Holding sağlık sektörüne ise Florance Nightingale’de çoğunluk hisselerini alarak girmişti. Özyeğin, hastanenin icra kurulunun başkan vekilliğine Prof. Dr. Tarık Yılmaz’ın gelmesiyle önemli hedefler koyduklarını da belirtiyor. Bu grubu İstanbul’da iki önemli hastaneyi satın alarak büyüteceklerini anlatıyor.

Hastanelerin isimlerini vermese de kısa süre sonra satın almanın sonuçlanacağını dile getiriyor.

Özyeğin’in bir başka sektörü de enerji. Kömür bu alanlardan biri. Özyeğin bu alandaki çalışmalarını ise kömür madenciliği konusunda tecrübe sahibi Çinlilerle yürütüyor.

Morallerin bozuk olduğu bugünlerde iyi haberler duymak iyi gelecek diye düşünüyorum. Çünkü yapılan her yatırım aynı zamanda istihdam demek.

Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde