Fettah Tamince kardeşi ile ne şirketi kurdu?

Fettah Tamince kardeşi ile ne şirketi kurdu?

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, kardeşleri ile yeni bir şirket daha kurdu..

Fettah Tamince kardeşi ile ne şirketi kurdu?
16px
24px
22.04.2014 05:15
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz hafta yeni kurulan şirketler arasında, enerji ve gayrimenkul öne çıkan sektörler oldu.

Birbirinden farklı meslek gurubundan isimler yeni şirket kurdu. Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin kardeşleri de gıda şirketi kurdu. 

TAMİNCE KARDEŞLER GIDA ŞİRKETİ KURDU

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin kardeşi Fesih Tamince’nin kardeşleri geçtiğimiz hafta bir gıda şirketi kurdu.

FTNT Gıda Turizm Petrol Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adındaki şirketi iş konusu ‘Her türlü gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alımı, satımı, dağıtımı, ve ithalat’ olarak açıklandı.

3.1 milyon TL sermayeli şirketin adresi Etiler Akmerkez’de bulunuyor.

GÖMLEKÇİ KARDEŞLER 'RÜZGÂR’A GİRDİ

TUDORS gömlek markasını bünyesinde bulunduran Ayaydın Tekstil Grubu’nun sahipleri Yaşar ve Recep Ayaydın kardeşler, tekstil sektörünün dışında bir alanda yatırım yapma hazırlığında.

Ayaydın Kardeşler geçtiğimiz 18 Nisan’da Ayaydın Res Enerji İnşaat Turizm Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. isimli şirketi kurdu. Şirketin yönetiminde yer alan bir diğer isim ise Teoman Aytolan.

Ayaydın Tekstil Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Ayaydın, kurdukları şirketler rüzgar enerjisi alanında faaliyet göstereceklerini kaydetti.

AYRILDI KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU

Kısa bir süre öncesine kadar Karadeniz Holding’de Üretim ve Yatırım Grup Başkanı olarak görev yapan Ali Can Takunyacı da, yeni şirket kuranlar arasında.

Takunyacı 16 Nisan günü DST Enerji Elektrik Üretim A.Ş. isimli şirketi kurdu. 50 bin TL sermayeli şirketin DST Enerji Yönetim Kurulu Başkanı da Takunyacı.

DST Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Takunyacı, Karadeniz Holding’te 10.5 yıl görev yaptıktan sonra 1 Ocak 2014’te ayrıldığı ifade etti.

Takunyacı, DST Enerji’nin yenilenebilir enerji alanına yoğunlaşacağını kaydetti.

Güneş ve rüzgar santralleri şirketin temel yoğunlaşacağı sahalar olacak.

ÜÇ BEYİN CERRAHI ORTAK ŞİRKET KURDU

Türkiye’nin önde gelen beyin ve sinir cerrahlarından Prof. Dr. Nihat Egemen, de, Op. Dr. Alpay Şerefhan. Op. Dr. Atilla Kırcelli ile birlikte geçtiğimiz 1 Nisan’da bir şirket kurdu.

AANS Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret A.Ş. adı verilen Şirket ortaklarından Prof. Egemen ve Op. Dr. Kırcelli serbest olarak çalışırken, Op. Dr. Şerefhan halen özel bir hastanede beyin cerrahı olarak görev yapıyor.

USLU KARDEŞLER YENİ ŞİRKET KURDU 

Eski Hak-İş Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun kardeşleri Halim ve Alim Uslu da geçtiğimiz hafta yeni şirket kuran isimler arasında yer aldı.

Usco Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli şirketin yönetiminde Uslu kardeşlerin yanı sıra Gürcan Coşkun da yer aldı. 6 milyon TL sermayeli şirketin faaliyet konusu petrol ve petrol ürünlerinin ticareti yanı sıra gayrimenkul alanı olarak gösterildi.

BİR ŞİRKETTE ‘UZUN YOL’UN YÖNETMENİ’NDEN

'Uzun Yol'un yönetmeni Nihat Seven de yeni şirket kuranlar kervanına katıldı. Seven, Comedia Film Nihat Seven isimli şirketini geçtiğimiz 14 Nisan’da kurdu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmlerinden Uzun Yol’un 1 milyon liralık bütçesinin olduğu açıklanmıştı.
Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde