Ferit Şahenk’ten kendin besle, kendin pişir!

Ferit Şahenk’ten kendin besle, kendin pişir!

Nusret ve Günaydın gibi en gözde et restoranlarını alan Ferit Şahenk, restoran zincirine besi çiftliğini ekleyecek.

Ferit Şahenk’ten kendin besle, kendin pişir!
16px
24px
13.04.2014 08:36
ABONE OLgoogle
Nusret ve Günaydın gibi en gözde et restoranlarını alan Ferit Şahenk, restoran zincirine besi çiftliğini ekleyecek. Şahenk, Saray Çiftliği’ni almak için Necati Kurmel ile görüşüyor.

Son dönemde birbiri ardına satın aldığı restoranlarla dikkat çeken Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, şimdi de bu restoranlarda satacağı etin kaynağını satın almaya hazırlanıyor. Nusret’ten Zuma’ya, Günaydın’dan Go Mongo’ya Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin tüketicinin beğenisine sunulduğu restoranlarıyla dev bir zincirin sahibi olan Şahenk, şimdi de Saray Çiftliği’ne ortak olmak için görüşmeler yapıyor.

Çiftlik planı vardı

Kulislerde konuşulanlara göre Şahenk, Türkiye’nin duayen sanayicilerinden Necati Kurmel’e ait olan çiftlik için bir süredir görüşmelerini sürdürüyor. Kurmel’in de bu ortaklığa soğuk bakmadığı ancak tarafların hisse oranı konusunda anlaşamadıkları ifade ediliyor. Zira Ferit Şahenk ortaklıkta yüzde 51 hisseyle çoğunluk hisseyi almak isterken Kurmel ise ortaklığın yüzde 50-50 olmasında ısrarcı davranıyor. 

Şahenk’in bütün restoranları Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) çatısı altında faaliyet gösteriyor. Şirketten kısa süre önce yapılan açıklamada bir mutfak akademisi kurulacağı belirtilmişti. Bu akademide şirket kendi mekanları için personel yetiştirecek. Şahenk‘in Nusret’teki ortağı Nusret Gökçe de basına yansıyan açıklamalarında kendi çiftliklerini kurup et ihtiyacını karşılama planları olduğunu anlatmıştı.

Ferit Şahenk daha önce yaptığımız bir görüşmede sadece Türkiye’ye dünya markalarını getirmekle kalmayacaklarını, Türkiye’yi layıkıyla tanıtacak mekanları da yurtdışına taşıyacaklarını söylemişti.

Yurtdışına taşıyacağız

Ferit Şahenk, “Türkiye’yi ve Türk mutfağını dünyada tanıtmak istiyoruz. Mevcut markalarımızı yurtdışına açacağız. Elimizden geldiğince Türk mutfağını, Türk lezzetlerini dünyaya tanıtacağız. Amacımız bir yandan İstanbul’a ve Türkiye’ye katkısı olacak markaları getirmek, bir yandan da kendi markalarımızı dünyaya açmak” bilgisini vermişti.



Yüzde 51 talebi zorladı

KULİSLERDE konuşulanlara göre Ferit Şahenk ile Necati Kurmel arasındaki görüşmelerde hisse paylaşımında anlaşma sağlanamadı. Necati Kurmel, gözbebeği olarak nitelendirdiği Saray Çiftliği’nde çoğunluk hisseyi devretmeye sıcak bakmıyor. Şahenk ise çoğu satın almada olduğu gibi çoğunluk hisseyi elinde bulundurma konusunda ısrarcı davranıyor. Kimin kazanacağını ise zaman gösterecek.

En gözde etçileri aldı

FERİT Şahenk, Nusret’in ardından Günaydın Et Restoranları’nın da yüzde 70’ini işadamı Mubariz Mansimov’la birlikte aldı. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılmazken bu operasyonun 150 milyon dolara mal olduğu belirtiliyor. Ortaklar zincirin 200 şubeye ulaşmasını hedefliyor. Plana göre şubelerin 100’ü Türkiye, 100’ü de yurtdışında olacak. 

İngiltere, Almanya, Fransa’dan sonra Dubai’de şube açılması planlanıyor.

Adana ve Kayseri’de çiftlikleri bulunuyor

“Türk tarımı ve hayvancılığına örnek olalım” ilkesinden hareket eden Necati Kurmel, Saray Çifkliği’nin temellerini 1998 yılında attı. Almanya’dan 1999 yılında 650 baş gebe düve ithalatının ardından hızlı bir büyüme gerçekleştiren Saray Tarım ve Hayvancılık A.Ş. kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştirerek sektörünün en büyük entegre tarım ve hayvancılık firması olmayı başardı. Hayvanın yediği yemin üretiminden, süt ve et üretimine kadar entegrasyonun ve izlenebilirliğin tüm halkalarını bünyesinde bulunduran Saray Tarım ve Hayvancılık A.Ş’nin Kayseri Ve Adana’da kurulu besi işletmelerinde 25 binin üzerinde hayvan bulunuyor.

Necla Dalan/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde