Ferit Şahenk kolları sıvadı

Ferit Şahenk kolları sıvadı

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ‘kafa dinlediği’ detoks merkezini Türkiye’ye taşıyor

Ferit Şahenk kolları sıvadı
16px
24px
26.06.2011 09:53
ABONE OLgoogle

Eşi Diana Şahenk ile gittiği Almanya’daki detoks merkezi Clinica Buchinger’in çok beğenen Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, bu merkezin bir benzerini Türkiye’de kurmak için harekete geçti. Ersin Pamuksüzer’in detoks merkezi The LifeCo’nun uzmanı Gül Kaynak’ı transfer eden Şahenk, Buchinger Clinic’in bir benzerini ilk etapta İstanbul veya Marmaris’te kurmayı planlıyor.

Maslak’ta 4 bin 500 metrekarelik D-Gym adlı bir spor kompleksi bulunan Doğuş Holding, şimdi de detoks merkezi kuracak. Eşi Diana Şahenk ile birlikte gittiği Almanya’daki detoks merkezi Clinica Buchinger’in çok beğenen Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, bu merkezin bir benzerini Türkiye’de kurmak için harekete geçti.

Şahenk, kilo vermek ve çeşitli kürlerle yenilenmek isteyenlerin yanı sıra romatizma, astım, migren ile çeşitli alerji sorunu olanlarla Spa keyfi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği Buchinger Clinic’in bir benzerini ilk etapta İstanbul veya Marmaris’te kurmayı planlıyor. Şahenk, bu çerçevede Ersin Pamuksüzer’in detoks merkezi The LifeCo’nun dekots uzmanı Gül Kaynak’ı transfer etti.

İki kere ziyaret etti

1 Haziran itibarıyla The LifeCo’dan ayrılan Kaynak, bu konuda detaylı bilgi vermekten kaçınırken yeni projeler için Doğuş’a geçtiğini ve Ferit Şahenk’in detoks merkeziyle ilgili ‘güzel fikirlerini’ hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ferit Şahenk, daha önce verdiği bir demeçte, Almanya’da iki kez detoks programına katıldığını belirterek bu deneyimini şöyle anlattı: “Birincisinde 12 gün, ikincisinde eşim Diana ile beraber bir hafta yaptık. Ardından 5 günlük bir program daha aldık. Detoksun bana en büyük faydası, kafa dinleme imkanı bulmam oldu. Bu hem zihin bakımından iyi oluyor hem normal formal toplantıların dışında bazı konuların daha rahat alışverişini yapabiliyorsunuz. İnsanlar oraya gittiğimde beni fazla aramıyor, sormuyor, e-mail yollamıyor. Telefon ise zaten yasak. Tamamen kapalı değil ama çok önemli bir durum olmadıkça yanıt verilmiyor.”

Almanya örnek oldu

Almanya’nın Überlingen kentindeki Buchinger Clinic, 50 yıldan uzun bir süredir sağlıklı beslenme, psikosomatik uygulamalar ve doğal terapileriyle ünlü. Merkezde otel ve spa alanında deneyimli terapistler eşliğinde masaj, banyo ve doğal güzellik uygulamalarından yararlanılabiliyor. Constance Gölü ve İsviçre Alpleri manzarasına sahip merkezde ayrıca vücut, akıl ve ruh sağlığıyla uyum içinde yaşama sanatı da öğretiliyor. Buchinger’in felsefesi, insanları yormadan evlerinde hissettirme üzerine kurulu. Bianca Jagger ve Michael York, Clinica Buchinger’i ziyaret edenler arasında sayılırken Türkiye’nin sayılı zenginleri de bu merkezi tercih ediyor.

Twitter’da ilk mesajı verdi

THE LifeCo’nun detoks programını ve yöneticiliğini yapan Gül Kaynak; Tayland, Almanya ve Amerika’daki çeşitli detoks merkezlerinde incelemeleriyle tanınıyor. The LifeCo bünyesinde satış ve pazarlama, halkla ilişkiler çalışmalarını da yürüten Kaynak, 1 Haziran’da Twitter’da “Evet The LifeCo daki 7 senelik misyonum bugun bitti. Daha çok kişiyi sağlıklı yaşamla buluşturmak için yeni projeler” diyerek yeni projelere yelken açtığını açıkladı.

Kendisine ‘kurumsal sporcu’ diyor

FERİT Şahenk, haftanın 5 günü spor yapıyor ve kendisini ‘kurumsal sporcu’ olarak nitelendiriyor. Maslak’taki D-Gym’e gidiyor. “Ağırlık kaldırıyorum. Karın kaslarına yönelik çalışıyorum” diyen Şahenk, kış sporlarından ise hoşlanmıyor.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde