Ferit Şahenk dünya deviyle 900 milyona otel açacak

Ferit Şahenk dünya deviyle 900 milyona otel açacak

Avrupa ve ABD'li turizm şirketlerinin ardından Asyalı devlerin rekabetine sahne olan Türkiye'ye Uzakdoğu'dan bir dev daha geliyor.

Ferit Şahenk dünya deviyle 900 milyona otel açacak
16px
24px
09.07.2015 05:42
ABONE OLgoogle
Asya'nın lüks otel markası Peninsula, Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili ile 900 milyon liraya otel yatırımı yapacak. Otel Salıpazarı Projesi'nde yer alacak

Avrupa ve ABD'li turizm şirketlerinin ardından Asyalı devlerin rekabetine sahne olan Türkiye'ye Uzakdoğu'dan bir dev daha geliyor. Asya'nın en köklü otelcilik zincirlerinden Peninsula Hotels, İstanbul'da lüks bir projeye imza atıyor.

Hong Kong merkezli Peninsula'nın otel için adresi Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi olacak. Peninsula, Türkiye'deki ilk projesinin 300 milyon euro yani 900 milyon liralık bir bedele sahip olacağını kaydetti. Projede yüzde 50 hisse sahibi olacak Peninsula'nın ortakları ise Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital'in patronu olan eski Beşiktaş futbol kulübünün Başkanı Serdar Bilgili. 

OLAYLARA RAĞMEN AÇIYORUZ 

Son günlerde Çin ile Türkiye arasında yaşanan siyasi gerilimin ardından gelen yatırımla ilgili açıklama yapan Peninsula Hotels'in CEO'su Clement Kwok Kin Man, "Normalde siyasi gerilimler yatırımlar için endişe verici bir durumdur. Ancak Türkiye ile yaşananlar son bir haftalık süreci kapsıyor" dedi. Siyasi gerilimin kendilerini etkilemediğini anlatan Hong Konglu şirketin CEO'su, "Türkiye uzun vadeli düşündüğümüz bir ülke. Turizm açısından büyük bir potansiyeli var. Geçen yıl 42 milyon turisti ağırladı. Bu siyasi durum, kararımızı etkilemedi" diye konuştu. 

PROJE 1.5 MİLYAR DOLAR

Galataport adıyla bilinen Salıpazarı projesi hatırlanacağı gibi 2013'te ihaleye çıkmıştı. En yüksek teklifi 702 milyon dolarla veren Doğuş Grubu ihaleyi kazanmış, 30 yıllık işletmesini üstlenmişti. İlk etapta 1.1 milyar dolar bedel biçilen proje, hazırlanan ÇED raporuyla 1.5 milyar dolara çıkmıştı.

ROLLS ROYCE FİLOSU VAR

Temeli 1866'ya uzanan Peninsula, Asya'nın en eski otelcilik şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor. İlk otelini 1928'de açan Peninsula, dünyanın tek çatıda en fazla Rolls-Royce otomobillerine sahip firması olarak öne çıkıyor. Peninsula'nın Filipinler, Tayland, Japonya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde de otelleri var.

Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde