Ferit Şahenk, Garanti'den sonra başka banka alır mı?

Ferit Şahenk, Garanti'den sonra başka banka alır mı?

Garanti Bankası'nda BBVA'nın hissedarlık oranı yüzde 39.9, Doğuş Grubu'nun ise yüzde 10 oldu. Ferit Şahenk, "yeni banka alacak" iddialarına ne dedi?

Ferit Şahenk, Garanti'den sonra başka banka alır mı?
16px
24px
28.07.2015 08:55
ABONE OLgoogle
Garanti Bankası her açıdan duygusal bir gün yaşadı. Bankayı 15y ıldır yöneten ve sektörün iki katı hızla büyüten Ergun Özen görevi Fuat Erbi'le bıraktı. Dün aynı zamanda Doğuş'un yüzde 14.89'luk hissesi İspanyol ortak BBVA'nın oldu

Garanti dün her açıdan tam bir duygusal gün yaşadı. Bankayı 15 yıllık genel müdürlüğü döneminde sektörün iki katı hızla büyüten Ergun Özen görevi bıraktı. Aynı saatlerde Garanti Bankası'nın İspanyol ortağı Banca Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Doğuş'un yüzde 14.89'lik hissesini satın aldı ve bankanın ana hissedarı oldu. Devir sonrasında Garanti Bankası'nda BBVA'nın hissedarlık oranı yüzde 39.9, Doğuş Grubu'nun ise yüzde 10 oldu. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in görevi devrettiği toplantıda duygusal anlar yaşandı. 

15 YILLIK GENEL MÜDÜR 

15 yıldır bankanın başında olan ve toplantıda göz yaşlarını tutamayan Özen'e Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk de sarılarak veda etti. Şahenk, "Üst yönetimin desteği ile bankayı bugünlere getiren, Garantililere büyük motivasyon sağlayan; dostum, mesai arkadaşım ve her şeyden önemlisi gerçek bir bankacılık duayeni olan Ergun Özen, görevini çok severek yapan, saygıdeğer Fuat Erbil'e devredecek, hayırlı olsun" dedi. 

TÜRKİYE'NİN ELMASI 

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez ise Garanti Bankası'nı 'Türkiye'nin elması' olarak niteledi. Gonzalez, Garanti Bankası'nın bugüne kadar kendilerine yaklaşık 240 milyon euro katkı yaptığını belirterek; son hisse devri ile bu rakamın 400- 500 milyon euro olacağını belirtti. 

ASLA YENİ BANKA KURMAYIZ

Şahenk, kalan yüzde 10'luk hisseyi satıp satmama konusunda da "Doğuş olarak Garanti'de kalmak istedik. BBVA da istedi. İş hayatında 'asla' diye bir şey yoktur. Bu nedenle asla bu yüzde 10'luk payı satmayız diye bir sözümüz olamaz. Ancak kimse şunu bizden beklemesin. Türkiye'de Garanti'den çıkıp başka bankaya asla yatırım yapmayız. Yeni banka kurmayız, Garanti hissesi satıp başka bankada yer almayız" dedi. 

DEV BİR EKİPLE BUGÜNDEYİZ

2 Eylül'de görevini devredecek olan Ergun Özen ise "Geriye dönüp bakınca, nasıl bir yol kat ettiğimizi görmenin, bizi yüreklendiren dev bir ekiple bu yolda yürümenin yarattığı güvenin paha biçilmez olduğunu görüyorum. Yöneticiliğim süresince yaşadığım profesyonel yaklaşımın, güvenilmenin ve tüm sorumluluğu üstlenmenin ayrıcalığını, Fuat'ın da deneyimlemesi en büyük dileğim" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde