Ferit Şahenk ‘Capri’sini nereye taşıyor?

Ferit Şahenk ‘Capri’sini nereye taşıyor?

Son yıllarda yeme-içme ve turizm sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkatleri çeken Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk yeni atılımlar peşinde.

Ferit Şahenk ‘Capri’sini nereye taşıyor?
16px
24px
02.10.2014 05:11
ABONE OLgoogle
Son yıllarda yeme-içme ve turizm sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkatleri çeken Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk yeni atılımlar peşinde. Şahenk yarattığı ve satın aldığı markalar arasında sinerji yaratıyor. Doğuş Grubu, yaklaşık iki yıl önce İtalya’nın Akdeniz’deki gözde tatil merkezi Capri Adası’nın en lüks ve tarz oteli Capri Palace’ın yüzde 51’ini satın almıştı. Bunun “Butik bir yatırım olarak kalmayacağı” belliydi ama nasıl bir cin fikre dönüşecekti? İşte bu sorunun yanıtını bugün biliyorum: Capri’ye ‘Cennet’ yolu göründü!

O Capri ki, Leonardo di Caprio’dan Gwyneth Paltrow’a, Harrison Ford’dan Julia Roberts’a, Christiano Ronaldo’dan Tom Hanks, Bradley Cooper, Gerard Butler’a kadar dünya jet setinin bir numaralı tercihlerinden... Misafirlerine başta Andy Warhol’un meşhur çorba konservesi, Mao tablosu gibi değerli eserlerle adeta bir sanat şöleni yaşatan konseptiyle Capri Palace, Anish Kapoor gibi sanatçıların da tatil için tercih ettiği mekanların başında geliyor. 

Böyle bir markanın Türkiye’de birebir örtüştüğü yer de Bodrum tabii ki... Ferit Şahenk, Capri Hotel için zaman zaman kendisinin de tatil yaptığı Cennet Koyu’nu seçmiş duyduğum kadarıyla. Doğuş, bölgedeki bir tesisini renove ederek Capri Hotel olarak hizmete açacakmış.

Payını büyütüyor

Ferit Şahenk ile dünyaca ünlü sinema yıldızı Isabella Adjani’nin sevgilisi olan Anthony Cacace’nin 5 yıldızlı lüks butik oteli Capri için ortaklığa giderken Türkiye’deki yatırımlarında da işbirliğine gitme niyetinde oldukları biliniyordu. Capri Palace’ın misafir porföyü, bünyesinde ultra lüks D-Otelleri’ni bulunduran Doğuş kitlesinin hizmet verdiği müşteri kitlesi ile birebir örtüşüyor.

Doğuş, 2012’nin sonlarında Capri Palace hisselerinin yüzde 51’ini satın aldı. Önümüzdeki 2 yıl içinde yüzde 39 oranında hisse daha alacaklar. Böylelikle İtalyan ortak Anthony Cacace’nin hissesi yüzde 10’a inecek. Sektördeki kaynaklarım Doğuş’un, Cacace ile birlikte İtalya ve İsviçre’de de yeni otel ve restoranlar için arayış içinde olduğunu söylüyor.

Michelin yıldızlı Akdenizli

Capri Adası’ndaki otelde efsanevi tasarımlarıyla ünlü üç restoran bulunuyor. Bunlardan L’Olivo’nun (Zeytin Ağacı) iki, Beach Club’taki Il Riccio’nun (Deniz Kestanesi) ise tek Michelin yıldızı var. Capri Palace bu yıldızlar sayesinde dünyada bünyesinde Michelin yıldızlı iki lokanta bulunan tek otel unvanına sahip.

Otelde ayrıca bir Bistrio var. Lokantalarda kullanılan bütün tabaklar ve bardaklar, Venedik’in Murano Adası’ndaki cam ve seramik atölyelerinde Capri Palace için özel olarak üretilmiş. Capri Palace Hotel 78 oda ve suitten oluşuyor. Duyduğuma göre lezzetli deniz ürünleriyle tanınan restoranı Il Riccio da Bodrum’a gelecek. Ancak bu konudaki kararları henüz net değil. İtalyan restoranı Cipriani ismi üzerinde de duruluyormuş.

40 yılı devirmek üzere

1976’dan bu yana turizm sektöründe faaliyet gösteren Doğuş Turizm Grubu bünyesinde 8 adet beş yıldızlı otel, iki butik otel ve Antur Seyahat Acentasını bulunduruyor.

Doğuş Turizm Grubu’nun otelcilik faaliyetleri uluslararası zincirler tarafından işletilen otellerden; Park Hyatt İstanbul, Maçka Palas ve Grand Hyatt İstanbul, MARITIM Hotel Club Alantur’u kapsıyor. Bizzat grup tarafından işletilen oteller ise D-Hotel Maris, D-Resort Grand Azur Marmaris, D-Resort Göcek’ten oluşuyor. Capri Palace da Doğuş Turizm Grubu’nun önemli bir halkası olacak. Ancak asıl katkısı, Capri Palace’ın dünyaca ünlü müdavimleri Cennet Koyu’nda objektiflere gülümsedikçe Bodrum’a, dolayısıyla ülke
turizmine olacak.

Songül Hatısaru/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde