Feniş işçileri patron Sedat Aloğlu'nun kuklasını yaktı

Feniş işçileri patron Sedat Aloğlu'nun kuklasını yaktı

Feniş Alüminyum Fabrikası'nında mağdur olan 638 emekçi, dün İstanbul Beyoğlu'nda bulunan TÜSİAD'ın önünde eylemdeydi.

Feniş işçileri patron Sedat Aloğlu'nun kuklasını yaktı
16px
24px
03.11.2013 07:51
ABONE OLgoogle

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Feniş Alüminyum Fabrikası'nın 6 Eylül'de üretimi durdurması üzerine mağdur olan 638 emekçi, dün İstanbul Beyoğlu'nda bulunan TÜSİAD'ın önünde eylemdeydi. İşçiler, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyen patronları Sedat Aloğlu'nun kuklasını yaktı ardından hak taleplerini yineledi.

Feniş patronu Sedat Aloğlu'nun TÜSİAD üyesi olduğunu belirten işçiler sık sık "Tazminat hakkımız engellenemez" ve "İşçiler burada hırsızlar nerede" diye sloganlar attı.

53 gündür direniş sürüyor

İşçiler ara ara besteledikleri marşları da seslendirdi. Eylem sırasında TÜSİAD önünde çevik kuvvetin olması dikkat çekti.

Öte yandan TÜSİAD önündeki basın açıklamasını Çelik-İş Gebze Şube Sekreteri Fırat Güneş okudu. Güneş açıklamada, 53 gündür direnişte olduklarını belirtti. Kıdem ve ihbar tazminatlarını, içeride kalan maaşlarını alamadıklarını söyleyen Güneş, "Emeğimizi çalan, işçilerin maaşlarını ve tazminatlarını vermeden sokağa atan patron Aloğlu kadar onu koruyan, sesini çıkarmayan TÜSİAD da sorumludur. Biz emeğimizi ve alın terimizi bu asalaklara yedirtmeyeceğiz" dedi.

7fenis

İşçiler basın açıklamasının ardından üzerinde "Emek hırsızı Sedat Aloğlu" yazılı kuklayı da yaktı. İşçiler, daha sonra Gebze'ye dönmek üzere otobüslerine doğru yürüyüşe geçti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde