Fenere şok! Bakanlık, 345 milyon lira daha istedi

Fenere şok! Bakanlık, 345 milyon lira daha istedi

Sarı-Lacivertliler, anlaşma şartlarını yerine getirmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın 345 milyon TL daha istemesiyle şoke oldu.

Fenere şok! Bakanlık, 345 milyon lira daha istedi
16px
24px
01.05.2015 06:42
ABONE OLgoogle
Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi arazisinin Fenerbahçe’ye devri konusu bambaşka bir boyuta taşındı. Sarı-Lacivertliler, anlaşma şartlarını yerine getirmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın 345 milyon TL daha istemesiyle şoke oldu. Yönetim, konuyla ilgili detaylı açıklamayı bugün yapacak.

Fenerbahçe’nin Kenan Evren Lisesi’nin yeri için Milli Eğitim Bakanlığı’yla yaptığı anlaşma önceki günkü toplantının ardından bambaşka bir boyuta taşındı. Bakanlık, lise arazisine karşılık Sarı-Lacivertli kulüpten 3 tane okul ve 1 tane spor salonu istemişti. Şu ana kadar araziyi alabilmek için 60 milyon TL para harcayan Fenerbahçe’den bakanlığın son olarak 345 milyon TL daha talep ettiği ortaya çıktı. Bakanlığın lise arazisini Kanarya’ya vermemek için işi yokuşa sürdüğü ve bu süreçte tam 4 defa imzalanan protokolde değişiklik yaptığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe Kulübü, Sancaktepe ve Yavuztürk İlköğretim Okulları ve Yeni Kenan Evren Lisesi’yle birlikte Mevlana Spor Salonu’nu yıllar önce tamamlayıp teslim etti. Bu okullardan Yavuztürk, Kasım 2010’dan bu yana eğitim-öğretim faaliyetine devam ediyor. Kulüp yöneticileri, tüm müeyyideleri yerine getirmelerine rağmen stadın yanındaki lise arazisinin henüz kulübe teslim edilmemesiyle ilgili olarak önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı’na çıkarma yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım önderliğindeki heyetin, Bakan Nabi Avcı ile konuyu görüştükleri ve olumsuz cevap aldıkları belirtildi. Araziyi vermek istemeyen bakanlığın son olarak Sarı-Lacivertlilerin ödeyemeyeceği bir rakam ortaya koyarak işi çıkmaza soktuğu öğrenildi. Yetkililerin, “Eğer araziyi istiyorsanız 345 milyon TL ödemeniz gerekiyor.” sözleri üzerine toplantı salonunda buz gibi bir hava esti. Bunun üzerine Fenerbahçeli yöneticilerin kızgın şekilde bakanlıktan ayrıldığı, detaylı açıklamanın bugün yapılacağı duyuruldu.

2013 yılındaki genel kurulda da bu konuya açıklık getiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, arazinin peşkeş çekildiği iddialarını sert biçimde yalanlamıştı. Yıldırım, o dönem, “Tüm taahhütlerimizi yerine getirdik. Lise arazisinin Fenerbahçe’ye maliyeti 30 trilyondur ve biz bunları ödedik. Burada yapılacak iş merkezi veya otelden dolayı da devlete pay vereceğiz. Yani bu arazi Fenerbahçe’ye peşkeş çekilmemiştir. Fenerbahçe, yapması gerekenden daha fazla şekilde devlete destek olmuştur.” ifadelerini kullanmıştı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde