Fenerden 90.nci dakikada altın gol

Fenerden 90.nci dakikada altın gol

​Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndaki olaylı derbi maçta Beşiktaş'ı 90. dakikada Sow'un attığı golle devirdi.

Fenerden 90.nci dakikada altın gol
16px
24px
22.03.2015 22:28
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndaki olaylı derbi maçta Beşiktaş'ı 90. dakikada Sow'un attığı golle devirdi. Derbiye ise kaçırdığı gollerden sonra taraftardan gelen tepki üzerine formasını çıkararak oyunu terk etmek isteyen Emenike damga vurdu. Nijeryalı golcü teknik direktör İsmail Kartal ve takım arkadaşları tarafından zorla ikna edilerek oyuna döndürülse de 2. yarıda oyuna dönmedi ve yerini Webo'ya bıraktı. Emenike devre arasında stadyumu da terk etti. Sarı lacivertliler bu galibiyetle beraber puanını 53'e yükseltti ve 3. sıradaki yerini korudu. Puan tablosunda Galatasaray 55 puanla lider, Beşiktaş ise 54 puanla 2. sırada yer alıyor.

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Emre, Alper, Kuyt, Emenike

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Necip, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Sosa, Tolgay, Gökhan Töre, Demba Ba

ORTALIK KARIŞTI MAÇ DURDU

Derbide 30. dakikada ortalık karıştı ve maç kısa süreliğine durdu. Fenerbahçe forveti Emenike kaçırdığı gol pozisyonları sonrasında taraftarlardan tepki görünce sinirlenerek formasını çıkartarak saha dışına çıktı. Emenike soyuunma odasına doğru yürümeye başladı. Bu esnada İsmail Kartal ve Fenerbahçeli yedek oyuncular Emenike'yi durdumaya çalıştı. Emenike ikna edildi ve oyuna geri döndü ancak bu kez de Bruno Alves ile Bilic'in yardımcısı arasında tartışma çıktı. Bu esnada Emre ve Bilic'in arası da gerildi. Gerginlikler araya giren diğer oyuncuların araya girmesiyle giderildi ve maç tekrar başladı.

F.BAHÇE'YE SON DAKİKADA GÖKHAN ŞOKU

Maçın başlamasına dakikalar kalana kadar sarı lacivertlilerin ilk 11'inde görülen Gökhan Gönül, ısınma sırasında dizindeki ağrıların artması sonrasında kadrodan çıkarıldı. Fenerbahçe derbiye son saniyede Gökhan Gönül yerine Mehmet Topuz'la başladı.

EMENIKE 11'DE, SOW KULÜBEDE

İsmail Kartal son haftaların eleştirilen ismi Emenike'yi yine 11'e alırken, bu sefer Moussa Sow'u yedek soyundurdu. Defansif açıdan katkı sağlayamadığı eleştirilerini alan Diego Ribas da yedek kulübesine çekilen bir başka isim oldu. Kanarya'da Sow'un yerine Alper Potuk, Diego'nun yerine ise Raul Meireles forma giyecek. ALper Potuk 7 Şubat'ta oynanan ve 0-0 biten Trabzonspor maçından sonra ilk kez ilk 11'de forma giyecek. Alper, bu zaman diliminde uzun süre sakattı.

BEŞİKTAŞ 11'İNDE 2 BOMBA SÜRPRİZ!

Slaven Bilic, Erciyes maçından sonra sakatlığı bulunan ve derbide oynanamayacağı düşülen Serdar Kurtuluş'u ilk 11'e aldı. Club Brugge maçında yediği hatalı golle bazı taraftarlar tarafından eleştirilen Tolga Zengin derbide de kaleyi koruyacak. Hırvat hoca ayrıca Beşiktaş'ın yıldız ismi Olcay Şahan'a ilk 11'de görev vermedi.

CEZALI TRİBÜNLERE DEV BAYRAKLAR AÇILDI

Fenerbahçe, Galatasaray maçında Migros tribününde koreografi yapmıştı. Beşiktaş maçında da buna benzer bir hazırlık yapmak isteyen Fenerbahçe, TFF'nin verdiği tribün kapatma cezasıyla bu planı kaldırmışlardı. Ancak Fenerbahçe, cezalı tribünlerde büyük bir bayrak açarak taraftarın olmadığı yerleri kapatacak.

BEŞİKTAŞTA 7 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Derbi öncesi Beşiktaş'ta 7 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei, Tolga, Veli, Olcay Şahan ve Serdar Kurtuluş, Fenerbahçe maçında sarı kart gördükleri taktirde cezalı duruma düşecek.

SOW 5 MAÇ SONRA KULÜBEDE

Ligde Gaziantepspor maçından itibaren ilk 11'de forma şansı bulan Sow, 5 maç sonra yedek kaldı. Afrika Kupası'nda mücadele ettiği Senegal Milli Takımı'ndan takımından döndükten sonra 18. haftadaki Kardemir Karabükspor ve 19. haftadaki Trabzonspor maçlarında ikinci yarılarda oyuna giren Sow, sonraki 5 maç haftasında formasını bırakmamıştı.

BU SEZON İLK KEZ DERBİDE CEZALI FUTBOLCU YOK

Bu sezon yaptığı derbi maçlarda cezası nedeniyle hep bir futbolcusundan yoksun kalan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu sıkıntıyı yaşamadı. Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe derbisine kırmızı kart cezalısı Gökhan Töre'den yoksun çıkan siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde de Atiba Hutchinson'ı kırmızı kart cezası nedeniyle oynatamamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde