Fenerbahçe yenilmezi devirdi, puan farkı 4'e indi

Fenerbahçe yenilmezi devirdi, puan farkı 4'e indi

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe yenilmezi devirdi, puan farkı 4'e indi
16px
24px
22.01.2017 22:04
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük öneme sahip olan maçta Başakşehir'i sahasında 1-0 mağlup etti. Galibiyet golü Ozan Tufan'dan gelirken, Fernandao 74. dakikada kullandığı penaltıdan Volkan Babacan'a takıldı. Başakşehir ise bu sezon ilk yenilgisini tattı.

İlk yarı
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında yapılan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

16. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda, top üstten auta çıktı.

28. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Alper Potuk'un pasına aut çizgisi üzerinde son anda yetişen Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Salih Uçan, pasını ceza yayı üzerindeki Ozan Tufan'a aktardı. Ozan'ın şutunda Emre Belözoğlu'na çarpan top, kaleci Volkan Babacan'ı yanılttı ve filelere gitti: 1-0.

32. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Mossoro'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Visca bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı
50. dakikada Caiçara'nın sağdan pasında Visca, penaltı noktasının gerisinden bekletmeden topa vurdu. Kaleci Volkan Demirel, yatarak sağına gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.

55. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, açısını düzelttikten sonra plase bir şut çıkardı. Kaleci Volkan Demirel, sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

72. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Medipol Başakşehir ceza sahasında Eren Albayrak ile Fernandao'nun girdiği ikili mücadelede hakem Bülent Yıldırım, turuncu-lacivertli futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 74'üncü dakikada Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesini önledi. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, Kjaer'in uzaklaştırmak istediği top az farkla uzak direğin yanından kornere gitti.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Yenilgisiz lider olarak Kadıköy’e gelen Başakşehir ise bu sezon ilk kez sahadan puansız ayrıldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Beşiktaş’ın Alanyaspor’u mağlup etmesi durumunda 2. sıraya gerileyecek.

Puan farkı 4'e indi
Spor Toto Süper Lig'de 18. haftaya Beşiktaş'ın 1 puan önünde lider giren Medipol Başakşehir, Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak, bu sezon ilk yenilgisini aldı.

Bu sonuçla turuncu-lacivertliler 39 puanda kaldı. Medipol Başakşehir, yarın Beşiktaş'ın, Aytemiz Alanyaspor'u mağlup etmesi durumunda 14 haftadır oturduğu liderlik koltuğundaki yerini kaybedecek.

Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 4'e indi.

Medipol Başakşehir 316 gün sonra yenildi
Fenerbahçe'ye kaybeden Medipol Başakşehir, ligde 316 gün sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 

Bu sezon oynadığı 18 maçın 11'ini kazanan, 6'sından beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, ilk yenilgisini aldı. Abdullah Avcı'nın ekibi geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı. Medipol Başakşehir ligde 26 maç sonra yenilgiyle tanıştı. 

İstanbul ekibi, bu maça kadar ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.

Medipol Başakşehir Kadıköy'de yine kazanamadı
Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı 9. maçı da kazanamadı. 

Evinde yaptığı maçlarda rakibine büyük üstünlük kuran turuncu-lacivertli ekip, deplasmanda ise 3 puana ulaşamadı. Taraflar arasında Kadıköy'deki ilk maç berabere bitti, son 8 müsabakayı ise Fenerbahçe kazandı. Ülker Stadı'nda Fenerbahçe 17, Medipol Başakşehir 5 gol attı.

Caiçara ilk lig maçına çıktı
Medipol Başakşehir'in yeni transferi Junior Caiçara, ilk kez bir lig maçında turuncu-lacivertli formayı giydi. 

Teknik direktör Abdullah Avcı, mücadelenin 46. dakikasında Uğur Uçar'ın yerine, Caiçara'yı oyuna sürdü.

Caiçara, İstanbul ekibindeki ilk resmi maçına hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Yeni Amasyaspor karşılaşmasında çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde