Fenerbahçe'ye Paşa morali: 3 puanı 3 golle aldı

Fenerbahçe'ye Paşa morali: 3 puanı 3 golle aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta açılış maçında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 3-1 yendi.

Fenerbahçe'ye Paşa morali: 3 puanı 3 golle aldı
16px
24px
12.02.2016 21:43
ABONE OLgoogle
Sezonu'nun 21. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 3 - 1 mağlup etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'nin gollerini 37. dakikada Diego Ribas, 45+2. dakikada penaltıdan Robin van Persie ve 75. dakikada da Alper Potuk kaydetti.

Konuk Kasımpaşa'nın tek golünü ise 87. dakikada Sanaharib Malki attı. Ayrıca Kasımpaşa'da, 45+1. dakikada Titi, hem penaltıya sebep oldu hem de ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalırken takımını da 45 dakika 10 kişi oynamak zorunda bıraktı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 49 yaparken, 3 maç fazlasıyla da zirvedeki yerini korudu. Konuk Kasımpaşa ise 31 puanda kaldı.

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

İLK 11'LER:

FENERBAHÇE:Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Bruno Alves, Gökhan, Kadlec, Ozan, Diego, Nani, Volkan, Van Persie

KASIMPAŞA: Ramazan, Veysel Sarı, Titi, Omeruo, Boshikov, Pavelka, Castro, Hakan Arslan, Del Valle, Tunay Torun, Adem Büyük.

Goller:Dk. 37 Diego Ribas, Dk. 45+2 Robin van Persie (penaltı) (Fenerbahçe), Dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 87 Malki (Kasımpaşa)

Kırmızı kart:Dk. 45+1 Titi (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 42 Omeruo (Kasımpaşa), Dk. 22 Hasan Ail Kaldırım, Dk. 37 Diego Ribas (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

10. dakikada Nani'nin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Robin van Persie'nin çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta top, yandan dışarı çıktı.

25. dakikada Volkan Şen'in sol kanattan arka direğe ortasında Robin van Persie, kafa vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.

29. dakikada rakibinin sağından atıp solundan geçerek ceza alanına giren Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Diego, vuruşunu yaptı top, üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın 37. dakikasında Fenerbahçe, soldan geliştirdiği atakta golü buldu. Seri paslarla sol çaprazdan ceza alanına giren sarı-lacivertli takımda Ozan, meşin yuvarlağı ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Diego'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

45+1. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Volkan Şen, Titi'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. 45+2. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.
Fenerbahçe, ilk yarıyı da 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

Mücadelenin 75. dakikasında Alper, güzel bir gole imza attı. Diego'nun pasında rakip ceza alanı içine yönelen Alper, son çizgide aldığı topu Omeruo ve Pavelka'dan şık bir çalımla kurtardıktan sonra filelere gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 3-0.

87. dakikada solda Gökhan'dan topu kurtaran Ferhat, çaprazdan ceza alanı içine girdiği anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Volkan'ın müdahale ettiği topa hamle yapan Kasımpaşalı futbolcu Malki, Gökhan'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı yatarak filelere gönderdi: 3-1.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 3-1 kazandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde