Fenerbahçe kritik maçı kazandı, lider oldu

Fenerbahçe kritik maçı kazandı, lider oldu

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu

Fenerbahçe kritik maçı kazandı, lider oldu
16px
24px
13.12.2015 18:49
ABONE OLgoogle
Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe evinde Medipol Başakşehir'i 1-0 yendi. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti ve liderliği getiren golü 84. dakikada Nani kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 34 yaparak, 32 puanı bulunan Beşiktaş'ın maç fazlasıyla üstüne çıkarak liderliğe yükseldi. Başakşehir ise 26 puanda kaldı.

Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 59 Diego), Alper Potuk (Dk. 20 Markovic), Nani, Fernandao (Dk. 60 Van Persie)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Mahmut Tekdemir, Alparslan Erdem, Badji, Emre Belözoğlu (Dk. 86 Cikalesshi), Visca, Mossoro (Dk. 73 Rotman), Doka (Dk. 64 Enver Cenk Şahin), Mehmet Batdal

Gol: Dk. 84 Nani (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 68 Badji (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 43 Uğur Uçar, Dk. 49 Mahmut Tekdemir, Dk. 53 Yalçın Ayhan, Dk. 88 Enver Cenk Şahin (Medipol Başakşehir), Dk. 45+3 Caner Erkin, Dk. 79 Kjaer (Fenerbahçe)

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Dakika 20: Fenerbahçe'de sakatlanan Alper Potuk'un yerine oyuna Lazar Markovic dahil oldu.

Dakika 29: Gökhan Gönül'ün pasında Yalçın Ayhan pas hatası yapınca Nani, aşırtma bir vuruşla topu kaleci Volkan Babacan'ın üzerinden gönderdi. Ancak Yalçın Ayhan topu son anda çizgi üzerinden uzaklaştırmayı başardı.

Dakika 68: Medipol Başakşehir yarı alanında Josef De Souza'ya kayarak sert müdahalede bulunan Stephane Badji, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

84. dakikada Nani, güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Sol çaprazda topla buluşan Portekizli oyuncu, iki rakibini geçtikten sonra ceza alanı içinde uzak köşeye düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

İŞTE İLK 11'LER!

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan, Alper, Nani, Fernandao

Başakşehir: Volkan, Uğur, Yalçın, Mahmut, Alparslan, Mossoro, Badji, Emre, Visca, Doka, M. Batdal

DIEGO KESİK YEDİ, OZAN TUFAN İLK 11’DE

Celtic maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle camianın büyük tepkisini çeken Diego Ribas teknik direktör Vitor Pereira tarafından kesik yedi.  Diego’nun yedek kalması kırmızı kartın cezası olarak yorumlandı. Bu sezon Vitor Pereira'nın vazgeçilmezi olan ve 21 resmi maçta forma giyen Diego Ribas, bu sezon sadece Beşiktaş ve Kayserispor mücadelelerinde yedek soyunmuştu.

PEREIRA: DIEGO HATASINI ANLADI

Portekizli teknik adam, Diego'nun yedek kulübesinde başlamasıyla ilgili olarak, “3 maç oynadığımız bir haftadan geçiyoruz. 10 kişi kaldığımız maçta takım çok yoruldu. Diego her zaman takım için çalışıyor. Kırmızı kart pozisyonunda yanlış yaptığını anladı" dedi.

10 MAÇ SONRA YEDEK KALDI, OZAN 8 MAÇ SONRA İLK 11’DE

Sarı-lacivertli ekibin ligde ve Avrupa'de oynadığı son 10 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Diego Ribas, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Diego'nun yerine forma şansı bulan Ozan Tufan ise ligde 8 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Milli futbolcu en son ligin 6. haftasında Beşiktaş derbisinde ilk 11'de şans bulmuştu.

14 YIL SONRA RAKİP OLDU

Emre Belözoğlu 14 yıl sonra Fenerbahçe'ye rakip oldu Başakşehir forması giyen Emre Belözoğlu Kadıköy'de eski takımına karşı 14 yıl sonra forma giydi. Tecrübeli futbolcu en son 2001 Mayıs ayında Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Şükrü Saracoglu stadında Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye karşı rakip olmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde