Fenerbahçe 'kozu' Özdemir'i kendi elektrik şirketinden koparır mı?

Fenerbahçe 'kozu' Özdemir'i kendi elektrik şirketinden koparır mı?

BİS Enerji'nin iştiraki Bisen Elektrik Satış A.Ş., perakende elektrik pazarında payını artırma çabasıyla Fenerbahçe Kulübü'nün kapısını çaldı:

Fenerbahçe 'kozu' Özdemir'i kendi elektrik şirketinden koparır mı?
16px
24px
27.05.2016 04:38
ABONE OLgoogle
Vahap Munyar yazdı

BURSA'daki üretime ara veren BİS Enerji'nin iştiraki Bisen Elektrik Satış A.Ş., perakende elektrik pazarında payını artırma çabasıyla Fenerbahçe Kulübü'nün kapısını çaldı:

- “Serbest tüketici” sınıfına giren Bursaspor taraftarlarına indirimli elektrik projemiz var. Aynı kampanyayı Fenerbahçe ile yapmak isteriz.

Fenerbahçe yönetimi teklifi inceleyip kabul etti. Bisen Elektrik Satış, GSM şirketlerinin toplu mesaj hizmetiyle 300 bin Fenerbahçe taraftarına sms gönderdi:

- Kulüp üyelerine indirimli elektrik öneriyoruz.
Bisen Elektrik Satış, taraftara kulübün kuruluş yılına denk gelen bir rakamı fiyat olarak belirlemişti. Mesaj Fenerbahçe Kulübü’nde 17 yıl Başkanvekilliği görevinde bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in cep telefonuna da ulaştı.

Özdemir, mesajı Cengiz ve Kolin gruplarıyla ortak olduğu CLK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş. CEO’su İbrahim Gümüşlü’ye gösterdi:

- Bu mesaj nedir?

- Rakiplerimizden Bisen’in yaptığı kampanya.

Bu bilgiyi Bisen Elektrik Satış CEO’su Mesut Alparslan ve Genel Müdür Yardımcısı Arif Akşam’dan öğrendim. Gümüşlü, Akşam’a mesaj göndermişti:

- Fenerbahçe taraftarına dönük mesajınız Nihat Bey’e de ulaşmış.

Alparslan araya girdi:

- Nihat Bey, rakip şirketin ortağı da olsa Fenerbahçe’nin önde gelen bir taraftarı. Mesajın kendisine gitmesi çok doğal.

Konuyu CLK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış Kurumsal İletişim Müdürü Ünsal Ereke’ye sordum, şu yanıtı aldım:

- O mesaj Nihat Bey’e ulaştı. Genel Müdürümüz, kendisine konuyla ilgili kısa bir not sundu.

Bu örnek, elektrikte perakende şirketleri arasındaki kapışmayı gösteriyor. Ancak, “serbest tüketici” sınırı henüz ayda 125, yılda 3 bin 600 kilovatın altına indirilmediği için, vatandaşın çoğu bu yarışın sağladığı indirimden yararlanamıyor.

Şu anda yıllık elektrik tüketimi 3 bin 600 kilovatı geçen 4.5 milyon abone, “serbest tüketici” hakkından yararlanıp, isterse hizmet aldığı perakende şirketini değiştirebiliyor.

Şimdilik 2 milyon abone bu haktan yararlanıyor. Onlara sağlanan indirim yılda 2 milyar lirayı buluyor.

Elektrik aldığı şirketi seçme hakkına sahip tüketiciye mevcut abone olduğu kurum da indirim yapabiliyor.

İndirimli elektrik fırsatını yakaladıysanız 202 şirket arasından seçiminizi yapın...

Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde