Fenerbahçe'den Mersin'e gol yağmuru

Fenerbahçe'den Mersin'e gol yağmuru

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İdman Yurdu'nu 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe'den Mersin'e gol yağmuru
16px
24px
16.04.2015 19:23
ABONE OLgoogle
Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşünde takım otobüsünün uğradığı silahlı saldırı sonrasında ilk kez sahaya çıkan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Mersin İdman Yurdu'nu 4-1 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin gollerini 6 ve 31. dakikada penaltıdan Dirk Kuyt, 49. dakikada Hasan Ali kaldırım ve 61. dakikada Caner kaydetti. Mersin İY'nin tek golü 71. dakikada Futacs'dan gelirken konuk ekipte Efe 29. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fenerbahçe bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor ile eşleşti.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Hakan Yemişken, Serkan Olguncan
Fenerbahçe: Mert Günok, Serdar Kesimal, Bekir İrtegün, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt (Dk. 46 Emenike), Uygar Mert Zeybek (Dk. 78 Webo), Caner Erkin (Dk. 64 Alper Potuk), Sow
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Güven Varol, Efe Halil Özarslan, Mitrovic, Nurullah Kaya, Pedriel (Dk. 78 Nakoulma), Sadıku, Khalili (Dk. 69 Mehmet Taş), Tita, Oktay Delibalta (Dk. 54 Murat Ceylan), Futacs
Goller: Dk. 6 ve 31 (penaltıdan) Kuyt, Dk. 49 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 61 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 72 Futacs (Mersin İdmanyurdu)
Kırmızı kart: Dk. 29 Efe Halil Özarslan (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 31 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu), Dk. 56 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Kadroda 4 as

Fenerbahçe'nin 2-1'in rövanşında evinde Mersin İdman Yurdu'nu konuk ettiği karşılaşmada 4 tane as oyuncu ilk 11'de görev aldı. Mehmet Topal, Caner ve Sow'un yanısıra sakatlığı tamamen atlatan Kuyt da maça 11'de başladı.

Kadıköy bomboş

Euroleague'de fırtınalar estiren Fenerbahçe Ülker'in Maccabi Electra ile oynayacağı hayati maç futbolu da etkiledi. Fenerbahçeli taraftarların çok büyük bir kısmı bu maça gitmeyi tercih edince Kadıköy bomboş kaldı. Fenerbahçe Mersin İdman Yurdu karşılaşmasını 1000 kadar Fenerbahçeli takip ediyor.

Mersin'den geçmiş olsun pankartı

Mersin İdman Yurdu geçtiğimiz hafta saldırıya uprayan Fenerbahçe'ye geçmiş olsun pankartı ile sahaya çıktı. Mersinli futbolcuların bu jesti Fenerbahçeli taraftarlardan alkış aldı.

Saldırıdan sonra ilk kez

Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşünde uğradığı hain saldırı herkesi derinden sarsmış ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu maçlara çıkmamayı dahi gündemine almıştı. Devlet güvencesiyle bu kararını askıya alan Sarı-Lacivertliler o saldırıdan sonra ilk kez bir maça çıktı.  

Sakatlar riske edilmedi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında evinde Mersin İdman Yurdu’nu konuk eden Fenerbahçe’de sakat oyuncuların hiçbiri riske edilmedi. Sakatlıkları süren Volkan, Bruno Alves, Egemen ve Diego ilk 18’e alınmadı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde