Fenerbahçe averajla liderliğe yükseldi

Fenerbahçe averajla liderliğe yükseldi

Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta maçları tamamlanırken, Fenerbahçe 7 puan ve averajla haftayı lider kapattı.

Fenerbahçe averajla liderliğe yükseldi
16px
24px
30.08.2015 18:25
ABONE OLgoogle
Ligde bu gün oynanan müsabakada Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor'u son dakikada gelen golle 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler ilk yarının 43. dakikasında Nani'nin golüyle devreyi 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda konuk ekip Antalyaspor, Guilherme'nin 70. dakikadaki golüyle eşitliği yakaladı. Diego'nun düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Nani, takımının ikinci golünü atarak, 3 puanı getirdi. Bu golün santra vuruşu da yapılamadı. Bu sonuçla Fenerbahçe haftayı lider bitirdi.

 Stat:Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler:Bülent Yıldırım, Koray Gençerler, Hakan Ceylan

Fenerbahçe:Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas, Luis Nani, Robin van Persie, Fernandao

Antalyaspor: Fornezzi, Josip Kvesic, Zeki Yıldırım, Kadır Bekmezci, Emrah Başsan, Dejan Lazerevic, Celustka, Diego Angelo de Oliveira, Ömer Kandemir, Emre Akbaba, Samuel Eto'o

Gol:Dk. 43 Luis Nani (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 28 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

ÖNEMLİ DAKİKALAR

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun üçüncü haftasında Fenerbahçe ile Antalyaspor arasındaki maçın ilk yarısı ev sahibi sarı lacivertli ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

36. dakikada konuk ekip etkili geldi. Sol taraftan yapılan ortada topla buluşan Lazerevic'in vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.

40. dakikada Fenerbahçe bir golden oldu. Bu dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında Luis Nani'nin kafa vuruşunu kaleci Fornezzi çıkardı. Sonrasında topu önünde bulan Diego Ribas'ın vuruşu üstten auta gitti.

41. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in sağdan ortasında Fernandao'nun kafa vuruşu yandan oyun alanı dışına gitti.

43. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Robin van Persie'nin soldan ortasında Luis Nani, kafayla tamamladı. Meşin yuvarlak kaleciye çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

FENERBAHÇE-ANTALYASPOR MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Antalyaspor karşısında takımını, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Atromitos'a karşı oynanan maça göre tek değişiklikle sahaya sürdü.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Portekizli teknik adam Pereira, mecburi bir değişiklik yaparak ilk 11'ini belirledi.

Atromitos maçının iyi oynayan isimlerinden Caner Erkin kırmızı kart cezası sebebiyle Antalyaspor'a karşı forma giyemedi. Pereira, cezalı Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a sol bekte forma verdi.

Geçen sezonun 33. haftasında Medipol Başakşehir karşısında gördüğü kırmızı kart sonrası 4 maç ceza alan Caner, cezasını bu maçla tamamladı.

Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel'le çıkarken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas ve Luis Nani görev alırken, sarı-lacivertlilerin ileri uçtaki gol silahları Robin van Persie ve Fernandao oldu.

3 eksik

Fenerbahçe, Antalyaspor maçına 3 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde cezası bu maçla sona erecek Caner Erkin'in dışında sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Bruno Alves, Antalyaspor maçının kadrosunda yer almadı.

Bu oyuncuların dışında teknik direktör Pereira, Mehmet Topuz'u da kadroya dahil etmedi.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde kaleci Fabiano, Ozan Tufan, Raul Meireles, Uygar Mert Zeybek, Volkan Şen, Michal Kadlec ve Alper Potuk şans bekledi.

 Ozan Tufan, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Kadıköy'de

Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan transferi Ozan Tufan, ilk kez Kadıköy'deki bir maçta kadroya dahil oldu.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde transferinden birkaç gün sonra oynanan Eskişehirspor maçında kadroya alınmayan Ozan, UEFA Avrupa Ligi'nde Atromitos maçında ise UEFA listesinde yer olmadığı için kadroya girememişti.

Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında sarı-lacivertli formayı ilk kez giyen genç futbolcu, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Kadıköy'de 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

 Sow veda etti

Fenerbahçe'nin Birleşik Arap Emirlikleri ekiplerinden El-Ehli'ye 16 milyon avro karşılığında transferi için anlaştığı Moussa Sow, taraftarlara veda etti.

Kadıköy'de oynanan Antalyaspor maçında tribünlere veda eden Sow, duygusal anlar yaşadı. Maçın başlamasına az bir süre kala "7" numaralı Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkan Sow, tek tek tribünleri dolaştı. Taraftarların büyük sevgi gösterilerinde bulunduğu Senegalli golcü tribünlere Fenerbahçe forması dağıttı.

Tribünleri selamladıktan sonra saha ortasına gelerek açıklama yapan Sow, "Bu akşam benim için gerçekten çok zor. Söz verdim ağlamayacağım diye. Benim için yaptığınız her şey için teşekkürler. Sizi asla unutmayacağım" dedi. Taraftarlarla vedalaşırken göz yaşlarını tutamayan Sow, Türkçe olarak "En büyük Fener" diyerek sözlerini tamamladı.

Sow'a saha içinde teşekkür plaketi veren Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Büyük Fenerbahçeliler. Sow'a Fenerbahçe'ye verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burası onun yuvası her zaman buraya gelebilir" ifadelerini kullandı.

Bu sırada Sow, başkan Aziz Yıldırım'ı alnından öptü. Sow, son kez tribünleri dolaşarak Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'ün çimlerine veda etti.

 Tribünler doldu

Fenerbahçeli taraftarlar Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin tribünlerinin tamamına yakınını doldurdu.

Tribünlerin çok az bir bölümünü boş kalırken, 45 bine yakın sarı-lacivertli taraftar maçı takip etti.

Sarı-lacivertli taraftarlar 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Maraton Tribünü'nün üst kısmında dev bir Türk bayrağı açtı. Stat hoparlörlerinden ise 10.Yıl Marşı çalındı.

Öte yandan Antalyaspor'lu 250'ye yakın taraftar da kendilerine ayrılan yerde karşılamayı izledi.

Fenerbahçeli taraftarlardan Eto'o'ya alkış

Fenerbahçeli taraftarlar Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Samuel Eto'o'ya ilgi gösterdi.

Eto'o takımıyla ısınma hareketleri yaparken kale arkasındaki Okul Açık Tribünü'ndeki sarı-lacivertli taraftarlar, Kamerunlu golcüyü alkışladı. Bunun üzerine yıldız futbolcu taraftarlara aynı şekilde alkışla karşılık verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde