Fenerbahçe, Rusları geçti, Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı

Fenerbahçe, Rusları geçti, Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında 2-0 yendiği Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yla deplasmanda da 1-1 berabere kalarak şampiyonada son 16 takım arasına adını yazdırdı.

Fenerbahçe, Rusları geçti, Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı
16px
24px
25.02.2016 20:52
ABONE OLgoogle
Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde tur atladı. Goller; Aleksandr Samedov ve Mehmet Topal'dan geldi.

 UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda oynanan Lokomotiv Moskova – Fenerbahçe maçında karşılıklı atılan gollerle mücadele 1 - 1 sona ererken, ilk maçı 2 - 0 kazanan Fenerbahçe, adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

Moskova'daki Lokomotiv Stadı'nda oynanan ve Slovakya'dan Ivan Kruzliak'ın düdük çaldığı maçta ev sahibi Lokomotiv Moskova, 45. dakikada Aleksandr Samedov'un golüyle öne geçti. İlk yarı bu skorla biterken Fenerbahçe, mücadelenin 83. dakikasında Mehmet Topal'ın kafayla attığı golle skoru 1 - 1 getirdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe adını son 16 turuna yazdırırken ilk maçta elde ettiği 2 - 0'lık galibiyetin avantajını ikinci maçta da 1 - 1'lik skorla sürdürdü ve son 16 takım arasına girdi. Fenerbahçe'nin rakibi yarın belli olacak.

İLK 11'LER ŞÖYLE:

Fenerbahçe: Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen, Robin van Persie

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Pejcinovic, Corluka, Durica, Denisov, Kasaev, Manuel Fernandes, Kolomeytsev, Samedov, Miranchuk, N'Dinga

Goller:Dk. 45 Aleksandr Samedov (Lokomotiv Moskova), Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 53 Aleksandr Kolomeitsev, Dk. 54 Taras Mikhalik, Dk. 81 Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Dk. 63 Ozan Tufan, Dk. 66 Josef de Souza (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

5. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Luis Nani geçti. Nani'nin ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Josef De Souza'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

17. dakikada Aleksey Miranchuk'un pası ile altı pasın hemen dışında topla buluşan Alan Kasaev'in yerden çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Alan Kasaev için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

45. dakikada Lokomotiv Moskova, Aleksandr Samedov'un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikada kaleci Fabiano Ribeiro'nun pas hatasında top Lokomotiv Moskovalı oyunculara geldi. Alan Kasaev'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Taras Mikhalik'in çektiği şut Fabiano Ribeiro'dan dönüp altıpas içerisinde bulunan Aleksandr Samedov'un önüne düştü. Samedov da topun gelişine çektiği şutta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 0.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 1 - 0 Lokomotiv Moskova'nın üstünlüğünde sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda oynanan Lokomotiv Moskova – Fenerbahçe maçında karşılıklı atılan gollerle mücadele 1 - 1 sona ererken, ilk maçı 2 - 0 kazanan Fenerbahçe, adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.Lokomotiv Moskova: 1 - Fenerbahçe: 1UEFA, Avrupa Lig, moskova, fenerbahçe, lokomotiv

Moskova'daki Lokomotiv Stadı'nda oynanan ve Slovakya'dan Ivan Kruzliak'ın düdük çaldığı maçta ev sahibi Lokomotiv Moskova, 45. dakikada Aleksandr Samedov'un golüyle öne geçti. İlk yarı bu skorla biterken Fenerbahçe, mücadelenin 83. dakikasında Mehmet Topal'ın kafayla attığı golle skoru 1 - 1 getirdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe adını son 16 turuna yazdırırken ilk maçta elde ettiği 2 - 0'lık galibiyetin avantajını ikinci maçta da 1 - 1'lik skorla sürdürdü ve son 16 takım arasına girdi. Fenerbahçe'nin rakibi yarın belli olacak.

83. dakikada Mehmet Topal'ın attığı golle skor 1-1'e oldu. Bu dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Hasan Ali Kaldırım geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın ortası ile ön direkte buluşan Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top kaleci Guilherme'nin üzerinden uzak köşeden ağlarla buluştu: 1 - 1.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 2 - 0 kazandığı ilk maçın rövanşında Lokomotiv Moskova ile 1 - 1 berabere kalarak adını son 16 turuna yazdıran taraf oldu.

Avrupa'da 7 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe Avrupa'da yenilmezlik serisini de 7 maça çıkardı.

Mehmet Topal'dan kritik gol

Mehmet Topal, Rus ekibine attığı golle bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk kez bu sevinci yaşadı.

Bu sezon 36 resmi maça çıkan Mehmet, Avrupa'da ise yaklaşık 4 yıl sonra gol sevinci yaşadı. Milli futbolcu Avrupa'daki son golünü Valencia formasıyla 29 Mart 2012'de AZ Alkmaar'a atmıştı.

Fabiano'nun hatası golü getirdi

İlk yarıda maçın kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, devrenin sonunda kalecisi Fabiano Ribeiro'nun yaptığı hatalar sonucu kalesinde golü gördü.

Kendisine gelen topu istediği gibi uzaklaştıramayan Fabiano, Fenerbahçe savunmasının eksik adamla yakalanmasına sebep oldu. Brezilyalı kaleci, Mikhalik'in şutunda da topu yanlış bir hamleyle tokatlayınca meşin yuvarlak Samedov'un önünde kaldı ve Rus futbolcu topu boş ağlara yolladı.

Gökhan Gönül sakatlandı

Fenerbahçe'nin başarılı sağ beki Gökhan Gönül sakatlandı.

İlk yarıda girdiği bir ikili mücadeleden sonra göğsüne darbe alan Gökhan, maça devam edemedi. Bir süre kendini deneyen milli futbolcu, yerini 44. dakikada Şener Özbayraklı'ya bıraktı.

Fernandao ilk defa oynamadı

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, kadroda olduğu maçta ilk kez süre alamadı.

Fenerbahçe formasıyla bu sezon 38 maça çıkan Brezilyalı golcü, 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen bu sezon bir ilki yaşayarak oyuna giremedi.

Fenerbahçe'nin diğer forveti Robin van Persie ise sahada 90 dakika kaldı.

Rusya'da yine kazanamadı

Fenerbahçe, 3. kez sahaya çıktığı Rusya deplasmanında istediği sonucu almasına rağmen yine kazanamadı.

Sarı-lacivertliler, daha önce Rusya'da Spartak Moskova'ya yenilip, CSKA Moskova'yla berabere kalmıştı. Bir başka Moskova ekibi karşısında yine kazanamayan sarı-lacivertliler, buna rağmen turu geçtiği için Rusya'dan mutlu ayrıldı.

Cherevchenko: Her konuda rakibimizden daha üstündük

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, maçta, rakiplerinden daha iyi oynadıklarını söyledi. Fenerbahçe'nin 2-0'lık bir skor avantajıyla maça çıktığını anlatan Rus teknik adam, "İstanbul'daki maçtan daha farklı bir oyun oynadık. Bence her konuda rakibimizden daha üstündük. Duran bir toptan gol yedik. Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Fenerbahçe iyi bir takım" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde