Fenerbahçe Avrupa arenasına çıkıyor

Fenerbahçe Avrupa arenasına çıkıyor

Kanarya, 4 yıllık ayrılığın ardından takımın başına yeniden geçen Kocaman’ın yönetiminde, Avusturya’dan avantajlı bir skorla dönmeye çalışacak. Rövanş karşılaşması ise 3 Ağustos’ta İstanbul’da

Fenerbahçe Avrupa arenasına çıkıyor
16px
24px
27.07.2017 12:05
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, 2017- 2018 sezonunun ilk resmi sınavına bugün çıkacak. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile deplasmanda karşılaşacak.
Kanarya, rövanşı 3 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadı'nda oynayacak.

SANTRAFOR SIKINTISI VAR

Zorlu maç öncesi santrafor sıkıntısı yaşanıyor.Emenike, Olympiakos'a satıldı. Fernandao'nun tedavisi sürüyor. Sow için henüz anlaşma sağlanamadı. İsviçre kampının son hazırlık maçında Monaco karşısında sol dizinden sakatlanan Van Persie de yetiştirilemedi.

Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın elinde santrfor özellikli tek isim olarak, kariyerinde hiç profesyonelmaçı bulunmayan 20 yaşındaki Ahmethan Köse kaldı. İleri uçta Aatif Chahechouhe'ya da forma verilebilir.

Aykut Kocaman, tam 1530 gün sonra, sarı-lacivertli takımın başında sahada yer alacak. Deneyimli hoca, 4 yıl sonra döndüğü Fenerbahçe'de son resmi maçına yaklaşık 50 ay önce, 18 Mayıs2013'te Süper Lig'de Karabükspor karşısında çıkmıştı.

SON 7 MAÇINI KAYBETTİ

Strum Graz, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son 7 maçı da kaybetti. Avusturya temsilcisi, sahasındaki songalibiyetini 6 yıl önce elde etti; 3 Ağustos 2011'de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Gürcü rakibi Zestafoni'yi 1-0 yendi. Bu galibiyetten sonra Sturm Graz, sırasıyla Bate Borisov, Lokomotiv Moskova, Anderlecht, AEK, Breidablik, Rubin Kazan ve Mladost'a kaybetti.

2. ÖN ELEMEYİ GEÇTİLER

Avusturya temsilcisi, Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Karadağ ekibi Mladost'a ilk maçı sahasında 1-0 kaybetmesine rağmen deplasmanda 3-0 kazanarak Fener'in rakibi oldu. Maçlarını 15 bin kişilik stadında oynayan Sturm Graz,Avusturya Bundesliga'nın ilk haftasında St. Polten'i 3-2 yendi. Düne kadar 14 bin biletin satıldığı maça,bölgedeki Türklerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

MUHTEMEL 11’LER

STURM GRAZ: Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Röcher, Zuli, Jeggo, Hierlander, Zulechner

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Dirar, Mehmet Ekici, Valbuena, Ahmethan

STAT: Liebenau Stadı

SAAT: 20.00

HAKEM: Ola Hobber Nilsen

YAYIN: Bein Sports 1

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde