Fenerbahçe 26 Milyonluk araziyi 70 Milyona aldı!

Fenerbahçe 26 Milyonluk araziyi 70 Milyona aldı!

Fenerbahçe Kulübü, Kayışdağı'nda bulunan Fenerbahçe Koleji arazisini 70 milyon TL karşılığında satın aldı.

Fenerbahçe 26 Milyonluk araziyi 70 Milyona aldı!
16px
24px
30.09.2014 13:22
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe Kulübü, Kayışdağı'ndaki Fenerbahçe Koleji'nin arazisi için yapılan ihaleyi 70 milyon TL karşılığında kazandı. Sarı lacivertli yönetim, başka kişi kişi veya kuruluşun girmediği ihale sonrası 14 milyon TL teminat ödedi.

Fenerbahçe Kulübü, Kayışdağı'nda bulunan Fenerbahçe Koleji arazisini 70 milyon TL karşılığında satın aldı.

İstanbul Defterdarlığı'ndaki ihaleye, Fenerbahçe Kulübü dışında herhangi bir kuruluş ya da şahıs girmedi. Kapalı zarf yöntemiyle yapılan ihalenin ardından sarı lacivertli kulüp, 14 milyon TL teminat ödedi.

İhaleye, Fenerbahçe Kulübü'nü temsilen; başkan Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Tahir Perek, Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin ve Yalçın Haker katıldı.

5 MİNİBÜS DOLUSU POLİS VE 2 TOMA

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ihalede polis, 5 minibüs ve 2 TOMA ile hazır kıta bekledi. Sosyal medyada örgütlenerek ihaleyi 'sessizce izleme' kararı alan Fenerbahçe taraftarları, bina çevresinde adeta kuş uçurtmayan Çevik Kuvvet tarafından içeri alınmadı.
Bu arada İstanbul Defterdarlığı tarihinde ilk kez, görevli personel dahil herkes sıkı biçimde arandıktan sonra binaya alındı.
 
YILDIRIM: "26 MİLYON LİRALIK ARAZİYİ 70 MİLYON LİRAYA ALDIK"


İhale sonrası bir açıklama yapan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji’nin 20 yıllığına kiraladığı araziye eğitim kurumu yaptıklarını hatırlatarak,"Süresi dolarken müracat ettik. Dedik ki ‘Bu süreyi uzatın.’ Milli Eğitim Bakanlığı da bu okula kendilerinin ihtiyacı olduğunu söyledi. Onun için biz de ‘Satın’ dedik. 30 trilyonla başlayan pazarlık 50 trilyona çıktı. 6 ay önce ihaleye çıkardılar. Sonra ondan vazgeçtiler. Şimdi 70 trilyona ihaleye çıkardılar. Biz de aldık. Biz işgalci değiliz. Süresi dolduğu için, uzatılmadığı için kanunen uzatabilirlerdi; ama uzatmadılar. Biz de bugünkü şartlara göre yüksek bir bedelle satın aldık. Tahminim 26 milyon civarında değeri olduğunu düşünüyorduk. Ancak, yapacak bir şey yok." dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde