Fener’den bir takım gitti

Fener’den bir takım gitti

Sarı-Lacivertliler, lig bittiğinden beri 11 isimle yollarını ayırdı.

Fener’den bir takım gitti
16px
24px
25.06.2016 16:14
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, şampiyonluk hayalleriyle başladığı sezonu ikinci sırada tamamladı. Yönetim, başarısızlığın faturasını oyunculara çıkardı. Sarı-Lacivertliler, lig bittiğinden beri 11 isimle yollarını ayırdı. 

İki yıldır şampiyonluğa hasret F.Bahçe, geçen sezon özlemi dindirmek için transfere 70 milyon Euro’ya yakın para harcamıştı. Sarı-Lacivertliler Van Persie, Nani gibi yıldızları kadrosuna katarken yıllardır takımın belkemiği olan Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin, Webo ve Emre Belözoğlu gibi isimleri de göndermişti.

Bu hamleye rağmen şampiyonluğa ulaşamayan Kanarya, bu sezon da benzer bir politika izliyor. Harcanan milyon Euro’lara rağmen başarı gelmemesi üzerine fatura bir kez daha oyunculara çıktı. Seyircilerin asıl sorumlu gördüğü yönetim ve teknik heyet yerine her sezon bir futbol takımı kadar oyuncunun gönderilmesi eleştirilerin odak noktası oldu. Öyle ki Sarı-Lacivertliler, lig bittiğinden beri tam 11 isimle yollarını ayırdı.

AYRILMALAR GÖKHAN VE CANER’LE BAŞLADI

Yaprak dökümü, uzun yıllardır çubuklu formayı terleten Gökhan Gönül ve Caner Erkin’le başladı. Kazanılan başarılarda büyük pay sahibi olan ikilinin kontratları yenilenmedi. Caner, İnter’le anlaştı. Gökhan’ın ise yeni adresi belli değil ancak ayrılış şekli camiayı ikiye böldü.

Savunmadaki kopuş bu isimlerle son bulmadı. Genelde yedek kalmasına rağmen forma şansı bulduğunda ortalamanın üzerinde oynayan Kadlec’in yanı sıra Bruno Alves’le de kontrat yenilenmedi. Fener’in savunma hattından geriye Kjaer ve Hasan Ali kaldı. Bunlara ek olarak Serdar Kesimal, Lazar Markovic, Abdoulaye Ba ve Fabiano Ribeiro da takımdan ayrıldı.

Takımdan ayrılan son isimler Mehmet Topuz ve Raul Meireles. Kayserispor’da yıldızı parlayan Topuz’un transfer hikayesi de ilgi çekiciydi. Beşiktaş’la F.Bahçe kıyasıya bir yarışa girmişti. Mehmet, Siyah-Beyazlı formayı giyip poz vermesine karşın Aziz Yıldırım devreye girmiş ve oyuncuyu Kadıköy’e getirmişti. Büyük umutlarla alınan Topuz, Kayserispor’daki formuna yaklaşamasa da 7 yıl boyunca çubuklu formayı giymeyi başardı.

Uzun yıllar Premier Lig’de top koşturan Raul Meireles’ten de taraftarların beklentisi vardı. Ancak Portekizli oyuncu, gerek sakatlıklardan gerek disiplinsiz hareketlerinden ötürü çizgisinin altında kaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde