Fed beklenen kararı açıkladı

Fed beklenen kararı açıkladı

ABD Merkez Bankası, beklendiği gibi Nisan ayı toplantısında faiz politikasında bir değişiklik yapmadı ve faizleri sabit tuttu.

Fed beklenen kararı açıkladı
16px
24px
30.04.2015 04:35
ABONE OLgoogle
ABD Merkez Bankası'nın açıklamasının ardından, gün içinde 1.1187 dolar düzeyine kadar yükseldikten sonra 1.1149 dolar düzeyine kadar çekilen euro, karar açıklandıktan sonra gerilemeye başladı.

Avro 1.1115 dolar düzeyine kadar çekilirken, açıklama öncesinde 2.65 liranın altında olan dolar yükselişe geçerek 2.66 lirayı da aştı ve 2.6651 liraya kadar çıktı.

Fed'den yapılan açıklamada, ekonomik büyümenin, hava koşullarına bağlı olarak kış aylarında yavaşladığına dikkat çekildi ve büyüme verilerinin "kısmen geçici" faktörleri yansıttığının altı çizildi.

Açıklamada, "İstihdam artış hızı yavaşladı ve işgücü kaynaklarının eksik kullanımı fazla değişiklik göstermedi" denildi ve üretim ve işsizlik büyümesinin ilk çeyrekte yavaşlamış olmasına karşın, doğru politikalarla ekonomik faaliyetin ılımlı bir düzeyde büyümesinin beklenmeye devam edileceği vurgulandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde