Facia sonrası Soma'da patrondan müfettişlere şölen sofrası

Facia sonrası Soma'da patrondan müfettişlere şölen sofrası

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra Soma Holding’in patronu Alp Gürkan müfettişlere şölen sofrası kurmuş...

Facia sonrası Soma'da patrondan müfettişlere şölen sofrası
16px
24px
27.08.2014 04:17
ABONE OLgoogle
Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan sonra Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın, 17 Ağustos 2014'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görevlendirdiği müfettişlerden bazılarının Türkiye Kömür İşletmeleri bürokratlarıyla yemekte biraraya geldiği iddia edildi. Buluşma, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle ortaya çıktı
 
TBMM Soma Araştırma Komisyonu’na hastalık gerekçesiyle gitmeyen Gürkan, MİGEM müfettişleri ve TKİ Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müdürü Hakkı Duran ile 17 Ağustos’ta Soma’da yemekte buluştu. Yemeğe, gözaltına alınıp serbest bırakılan Soma Holding Muhasebe Müdür Yardımcısı Ali Ulu da katıldı.

Müfettişler ocakları denetlerken yaşanan bu buluşmanın, siyaset sermaye ilişkisini gözler önüne serdiğini belirten CHP Milletvekili Özel, “Hangi kirli pazarlık masaya yatırılıyor?” diye sordu. Özel, Alp Gürkan’ın müfettişlerle yediği yemeğin faturasını kimin ödediğini sordu ve ekledi:

“MİGEM müfettişlerinin ocakları denetlediği gün böylesine bir buluşma neden yapılıyor, orada neler konuşuluyor? Hangi kirli pazarlık masaya yatırılıyor?” dedi. MİGEM müfettişleri ocakları denetlerken böyle bir buluşmanın siyaset sermaye ilişkisini gösterdiğini söyleyen Özel, “Komisyona bilgi vermedi ama müfettişlere yemek veriyor.

Alp Gürkan, maç izlerken sahaya pet şişe atsa bir daha stadyuma giremez ancak 301 kişinin öldüğü olayda başrol oyuncusu, hiçbir şey olmuyor. Soma Holding, Amasya’da yeni enerji yatırımları yapıyor. Soma’da diğer iki ocağın açılması için çalışmalar yürütülüyor. Şirket yetkilileri, birkaç ay içinde bu ocakları açarız diyorlar. 301 civciv ölse yüreğimiz sızlar, burada 301 insan ölüyor, hiçbir şey olmuyor.

Soma Komisyonu’nda biz çay ve su dışında bir şey içmiyoruz, boğazımızdan geçmiyor ama ne Gürkan ne bürokratlar ne de müfettişler umursuyor. Gürkan’ın nasıl bir vicdanı varsa bu ölümlerin ardından oturup birbirlerine ziyafet veriyorlar.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde