Facebook'a 500 milyon dolar telif cezası

Facebook'a 500 milyon dolar telif cezası

Facebook'un sahibi olduğu Oculus firmasına telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 500 milyon dolar ceza verildi.

Facebook'a 500 milyon dolar telif cezası
16px
24px
02.02.2017 08:55
ABONE OLgoogle

ABD'de bir mahkeme, Facebook'u sanal gerçeklik teknolojisini yasadışı olarak kopyaladığı suçlamasıyla 500 milyon dolar cezaya mahkum etti.

Zenimax şirketi tarafından suçlanan ve sanal gerçeklik buluşlarını yasadışı şekilde kopyalandığı iddia edilen Oculus firması Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınmıştı.  

ABD'nin Dallas kentinde açılan ve 3 hafta süren dava sonucunda mahkeme, davacı konumundaki Zenimax şirketine, telif hakları ihlali nedeniyle 500 milyon dolar ödenmesine hükmetti. Zenimax şirketi, açtığı davada Facebook'tan 2 milyar dolar tazminat talep etmişti.    

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg ise Oculus'un ürünlerini başka birilerinin teknolojisi ile geliştirildiği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi.

Facebook karını artırdı

Öte yandan Facebook 2016 mali yılının 4. çeyreğinde analist beklentilerinin üzerinde kar ve gelir elde etti. Şirketin hisse başına karı 1,41 dolar, gelirleri ise 8,81 milyar dolar oldu. Analistler hisse başına 1,31 dolar kar ve 8,51 milyar dolar gelir bekliyorlardı.

Ekim-Aralık döneminde Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı ise yıllık bazda yüzde 17 büyüdü. Günlük aktif kullanıcı sayısı 1,23 milyara ulaştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde