Fabrikayı sattı kuleyi kaptı

Fabrikayı sattı kuleyi kaptı

Emlak Konut ile Tahincioğlu OG tarafından hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçen Nidakule projesinde 16 katlı bir bloğu kim aldı?

Fabrikayı sattı kuleyi kaptı
16px
24px
29.08.2014 04:47
ABONE OLgoogle
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Tahincioğlu Ortak Girişimi tarafından hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçen Nidakule projesinde 16 katlı bir bloğun toplu satışı yapıldı.

Ataşehir’de yer alan ve yapımı devam eden  ofis binası için 223 milyon 610 bin lira ödendi.  Kulenin yeni sahibi Cahit Durmaz ve Zafer Durmaz’ın sahip olduğu CZD Gayrimenkul oldu.

 Cahit Durmaz, ortağı Ali Dağbaşı ile 1980 yılında satın alıp büyüttükleri elektrik anahtarı ve prizi üretimi yapan Viko markasını geçen yıl 460 milyon dolara Japon elektronik devi Panasonic’e satmıştı. CZD Gayrimenkul,  150 bağımsız birimin bulunduğu bina için satış vadi sözleşmesini imzalandı.

2016’DA TAMAMLANACAK

Kuzey etabı nisan ayında satışa çıkan projenin 2016’da tamamlanması planlanıyor. Projede toplu alım için yoğun taleple karşılaştıklarını söyleyen Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, bölgede yeni yatırımlar da planladıklarını kaydetti.  

Ofis yatırımcılarının son yıllarda Ataşehir bölgesine yöneldiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Uluslararası Finans Merkezi projesinin bölgeye olan ilgiyi arttırdığına dikkat çekti.
Gülistan Alagöz/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde