FETÖ diye kandırarak 2.5 Milyon Lirasını aldılar

FETÖ diye kandırarak 2.5 Milyon Lirasını aldılar

Üsküdar Beylerbeyi'nde oturan Sezer Wasner, kendisini telefonla arayarak polis olarak tanıtan kişilerin "FETÖ operasyonu için" 800 bin dolarını aldığını belirterek şikayetçi oldu.

FETÖ diye kandırarak 2.5 Milyon Lirasını aldılar
16px
24px
06.10.2016 14:34
ABONE OLgoogle

58 yaşındaki Sezer Wasner'in iddiasına göre; geçtiğimiz ay telefonla arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıttı.

Wasner'e "FETÖ'cüler evini satmaya çalışıyor, bizimle operasyona başlayacaksınız" diyen kişiler, "Yurt dışına gidersen havalimanında yakalanarak hapse atılırsın" diyerek de tehdit etti.

Yurt dışına çıkarsa hapse atılacağını söylediler

Bunun üzerine Sezer Wasner, dolandırıcıların isteklerini yerine getirdi. Telefonla kendisine defalarca ulaşan kişilerin talimatlarıyla Wasner, evini değerinin çok altında sattı.

Sezer Wasner, evinin satışından elde ettiği yaklaşık 2,5 milyon lira eden 800 bin doları da Kız Kulesi karşısında buluştuğu kişilere teslim etti.

Kendilerini sivil polis olarak tanıtan bu kişiler, "Bir hafta sonra seni arayacağız, kimseye birşey söyleme" diyerek Wasner'in yanından ayrıldı.

Ancak geçen süre içinde kimse aramayınca durumdan şüphelenen kadın, bir avukat arkadaşının yardımıyla polise başvurdu.

42 yıldır Almanya'da yaşadığını ve Ocak ayında Türkiye'ye geri döndüğünü kaydeden Wasner, yetkililerden kendisine yardım etmesini istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde