FETÖ'den satılık memur kadrosu: Ver parayı, al kadroyu

FETÖ'den satılık memur kadrosu: Ver parayı, al kadroyu

Kayseri’deki FETÖ soruşturması örgütün çaldığı KPSS sorularını para karşılığı sattığını belgeledi.

FETÖ'den satılık memur kadrosu: Ver parayı, al kadroyu
16px
24px
08.09.2016 05:02
ABONE OLgoogle
FETÖ’nün muhasebecisinden ele geçirilen belgelere göre, sınav soruları adam başına 2 bin liraya satıldı. Satılan soruların 2000’deki KPSS’ye ait olduğu belirlendi.

KPSS sorularını ele geçirerek on binlerce memur adayının hayallerini çalan Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY’nin sınav yolsuzluğunu paraya da çevirdiği ortaya çıktı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün mali kaynaklarına yönelik yürüttüğü soruşturmanın iddianamesine giren belgelere göre örgüt ele geçirdiği KPSS sorularını ‘himmet’ karşılığı sattı. Soruşturmada gözaltına alınarak tutuklanan FETÖ’nün Kayseri’de muhasebe işlerini yürüten Ahmet Doğan’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda himmet adı altında toplanan paralar, çekler ve örgütün mali yapılanmasıyla ilgili belgeler ele geçirildi.

Şahin’in oturduğu apartmanın önünde park halindeki Toyota Marka otomobilinde ele geçirilenler belgeler ise şaşırttı. Polisin arama ihtimaline karşı aracın sağ ön koltuğu arka cebinde himmet paraları ve çekler ele geçirildi.

SINAV NOTLU ÇEK ZARFI

Sağ alt köşesine görünmeyecek şekilde F. Kılıç yazan zarfın içinden ise 2000 TL’lik çek çıktı. Zarfın iç kısmında ise “Kenan KPSS 2000” yazması dikkat çekti. Halkbank Diyarbakır Bismil Şubesi tarafından bir şirket adına verilen Sedat Ç. adına düzenlenen, ödeme tarihi 31 Aralık 2016 olan çekin fotoğrafları da iddianameye girdi.

Savcılık iddianamede “Özellikle tükenmez kalemle yazılmış el yazıların zarfın normal bölümleri yerine iç kısmına ‘Kenan KPSS=2000’ ve zarfın dış sağ alt köşesine ‘F.KILIÇ’ ibaresinin başkalarının görmemesi amacıyla yazılmış olabileceği” değerlendirmesinde bulundu.

Zarf içerisindeki “Kenan 2000” yazısı ile çek meblağsının da aynı olduğuna dikkat çeken savcılık KPSS sınavlarının sorularını çalan FETÖ’nün bunları ‘himmet’ karşılığı sattığı tespitinde bulundu.
Kaynak: Karar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde