FETÖ’cüler darbe için 4 aşamalı plan yapmış

FETÖ’cüler darbe için 4 aşamalı plan yapmış

Cuntacıların, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ikna edip, “Darbenin bir numarası yapmak istedikleri” ortaya çıktı.

FETÖ’cüler darbe için 4 aşamalı plan yapmış
16px
24px
23.11.2016 06:50
ABONE OLgoogle

Cuntacıların, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ikna edip, “Darbenin bir numarası yapmak istedikleri” ortaya çıktı. Rehin alınan askerlerin direndiği de raporda yer aldı...

Ankara Emniyet Müdürlüğü, darbe girişimine ilişkin rapor hazırladı. Raporda, “Girişim 4 aşamalı planlandı'' denildi. İşte raporun detayları:

Kalkışma tarihi önemli: Örgüt, kalkışma için ülkenin en hassas dönemlerinden birini seçmiş, tarihi devletin hamlelerine göre ayarlamış, YAŞ kararları ile tasfiye edileceklerini ve asker mensuplarına yönelik soruşturmalara maruz kalması tarihin belirlenmesinde etkili olmuştur.

TSK DIŞINDAKİ İLLEGAL ODAKLAR…

Emir komuta zinciri: FETÖ, kalkışmasının emir komuta zinciri içinde yapılmasını istemiştir. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a darbe bildirisini imzalatmak suretiyle yapılacak darbenin başına geçirmeyi düşündükleri anlaşılmaktadır.

Sekteye uğrattılar: Genelkurmay Başkanı'nın ve kuvvet komutanlarının darbecilere direnmesi planlarını ilk anda sekteye uğratmıştır.

Terör faaliyeti: Tarihteki askeri darbeler askeri bürokrasinin emir komuta zinciri içerisinde cereyan etmiştir. 15 Temmuz'da ise TSK dışındaki bir illegal, odak darbe yapılması yönündeki emirleri icraya koymuştur. Bu da kalkışmanın askeri müdahale değil bir terör faaliyeti olduğunun göstergesidir.

Asuman Aranca/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde