Ette spekülatörler yine iş başında!

Ette spekülatörler yine iş başında!

Bülent Tunç, hafta başında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı kırmızı ete tavan fiyat düzenlemesinin speküle edileceğini öne sürdü.

Ette spekülatörler yine iş başında!
16px
24px
12.02.2016 06:40
ABONE OLgoogle
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hafta başında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı kırmızı ete tavan fiyat düzenlemesinin speküle edileceğini öne sürdü.

Tunç, "Bu işi bozmak için çok ciddi bir mekanizma şu an çalışıyor. Belli bir grup, eylem yapmak üzere kasapları organize etmiş. Amaçları ithalatın önünü açmak" dedi.

Tunç, etle ilgili yapılan görüşmelerde yem fiyatlarında KDV indiriminin de gündeme geldiğini belirtti. "Gerekirse ithalatla besi yemi getirilecek" diyen Tunç, hükümetin KDV indirimiyle sektöre sağladığı kaynağın bazı fırsatçılar tarafından 'hiç edildiğini' söyledi. Bakanlıkla sözleşmeli çiftçilik modelinin güçlendirilmesi ve meraların hayvancılığa açılması için de çalıştıklarını aktaran Tunç, "Meraların 9'da birini kullanabiliyoruz. Bu oran 5'e çıksa çok şey değişir" diye konuştu. 

İHRACATI KONUŞMAK İSTİYORUZ 

Kırmızı etle ilgili sürekli ithalat konusunun gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarını vurgulayan Bülent Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerli üretimin desteklenmesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Artık ithalatı konuşmaktan çok yorulduk, ihracattan bahsetmek istiyoruz. İhracat yapabilecek güçte üreticilerimiz var. Neden olmasın?" 

'FİYAT FARKININ TAKİPÇİSİYİZ'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de Türkiye'nin bugün itibarıyla 50 bin ton et ithal ederek fiyatları düşürme gücüne sahip olduğunu ancak bunun kalıcı çözüm sağlamayacağını belirtti.

"Asıl olan üreticimizin girdilerini düşürmek" diyen Bakan Çelik, rafla tarla arasındaki fiyat farkının ciddi takipçisi olacaklarını söyledi. Çelik, "Üreticimizi üretimden çekmeyeceğiz. Sizi ne merde ne namerde muhtaç edeceğiz. Ucuz üreteceğiz, ucuz satacağız. 78 milyon da kendi üreticimizin ürettiği etleri ucuza yiyecek inşallah" diye konuştu.
Burcu Çalık/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde