Ethem Sancak'tan flaş kehanet

Ethem Sancak'tan flaş kehanet

Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, medeniyeti bir kuşa benzetti ve ilginç bir kehanette bulundu

Ethem Sancak'tan flaş kehanet
16px
24px
29.03.2015 10:45
ABONE OLgoogle
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Perspektifinden Havacılık ve Raylı Sistemler Vizyon Toplantısı yapıldı. Toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, ETO Başkanı Metin Güler ve Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da katıldı. 

TÜRKİYE BU PAZARIN ÜRETİCİSİDİR 

Toplantının açılışında konuşan Bakan Bilgin, “ürkiye'nin demiryolu sanayisinde tüketici değil üretici olarak, bir ihracat ülkesi haline getirilmesi için gereken çalışmaları hızla yürütüyoruz" dedi.

ETHEM SANCAK'TAN "ASYA" KEHANETİ

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise, medeniyeti bir kuşa benzetti ve "Nasıl ki bu uygarlık kuşu bin yıl Mezopatamya'da kalıp, yer değiştirdiyse, nasıl ki Şam-Kahire-İstanbul merkezlerinde insanlığa şekil verip daha sonra Londra'ya gittiyse ve daha sonra Londra'dan da New York'a uçtuysa şimdi bu kuş, New York'tan havalanacak ve Asya'ya konacak. Medeniyetlerin temel kaynağı olan insan birikimi neredeyse, medeniyet de oraya gidecek" dedi. AB'ye de bir çağrı yapan Ethem Sancak şunları söyledi: "Eğer AB'deki dostlarımız bu süreci görüp gelin bunları birlikte yapalım diyorlarsa ve gelirlerse onlarla beraber Asya'nın ayağa kalkmasına öncülük edeceğiz."

Hedef milli bölgesel uçak

GELECEĞİN Türkiye'sinin en önemli göstergesinden birinin havacılık olacağını anlatan Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, şunları kaydetti:

"ANKA, HÜRKUŞ, ATAK gibi projelerimizde Eskişehir'deki firmaların önemli katkıları oldu.  Gelecek çalışmalarımızda da çok önemli katkıları olacak. Önümüzdeki dönemde havacılık alanında en önemli atılımımız milli bölgesel uçağımızın tasarımı ve yapımının Türkiye'de gerçekleştirilmesidir."

YÜKSEK HIZLI TRENDE %53 YERLİ ŞARTI

Milli Hızlı Tren projesindeki tüm ihtiyaçların yerli üretimle gerçekleşmesini istediklerini anlatan Bakan Bilgin "İhalesine çıkacağımız 80 adet Yüksek Hızlı Tren Seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacağız. Ayrıca yabancı firmalara da asgari yüzde 25 yerli ortak zorunluluğu getireceğiz" diye konuştu. Sektörün önünü açacak bazı yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini de anlatan Bilgin, "Serbestleştirilmeye' yönelik ikincil mevzuat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Kısa sürede sektörün önündeki engelleri kaldırmış olacağız" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde