Ethem Sancak'ın yeğeninden Çeşme'ye hançer

Ethem Sancak'ın yeğeninden Çeşme'ye hançer

Star Medya'nın sahibi Ethem Sancak’ın yeğeni, Paşalimanı Koyu’nda rezidans inşaatına başladı. Belediyeye ait olan yeşil alanı da işgal etti!

Ethem Sancak'ın yeğeninden Çeşme'ye hançer
16px
24px
17.06.2016 08:52
ABONE OLgoogle
Mesut Sancak’a ait şirket ise Paşalimanı Koyu’nda denize sıfır otel yapmak için izin alıp, lüks konut inşaatına başladı

İzmir’in Çeşme ilçesi son yıllarda hızla betonlaşıyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan Ardıç Mahallesi’ndeki Paşalimanı Koyu, son dönemde hızla artan inşaatlarla dikkat çekiyor.

İktidara yakın işadamı Ethem Sancak’ın yeğeni Mesut Sancak’ın inşaat şirketi de Paşalimanı’nda denize sıfır noktaya otel yapmak için Turizm Bakanlığı’nın kapısını çaldı. Paşalimanı Koyu’nu betonlaştıracak projeyi Sözcü haber yapmıştı.

BAKANLIKTAN OTEL BELGESİ ALDI

Bakanlıktan otel belgesi alan şirket otel yerine lüks rezidans yapmak için kolları sıvadı. Çeşme’de, otel ve benzeri turistik tesislere 5 katlı yapılaşma izni verilirken, konutlarda yapılaşmanın 2 kattan fazla olması ise yasaya aykırı. Sancak’lara ait şirketin bu nedenle otel izni alarak rezidans yaptığı iddia edildi. Şirket Çeşme’deki doğal güzelliği yok edecek olan projenin resim ve maketlerini sergiledi.

DENİZE SIFIR 330 BİN EURO’DAN BAŞLIYOR

İzmir’de büyük gayrimenkul yatırımlarıyla tanınan Folkart’ın yeni projeleri, Folkart Blu ve Folkart Hills, Çeşme Fenerburnu ve Paşalimanı’nda hayata geçiriliyor.

‘Folkart Paşalimanı Çeşme’ projesini 2012 yılında tamamlayan şirket, Çeşme’de yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Denize sıfır konumda bulunan, Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, bünyesindeki ilklerle dikkat çekerken, dün gerçekleştirilen lansmanda, 330 Bin Euro’dan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Folkart Yapı, Çeşme projelerini ‘Denize Açılan Kapı’ söylemiyle sundu.



Folkart'ın yaptığı inşaat yüzünden denizin rengi bile değişti...

LÜKS REZİDANSIN 2 KATI OTOPARK

Bakanlıktan otel izni alan şirketin gerçekte iki katı bodrum olmak üzere 8 katlı lüks rezidas yapacağı ortaya çıktı. Konut projesinin 6 bin 787 metrekarelik alanda gerçekleştirileceği duyuruldu. Buna göre; bina 6 katlı olacak. Bir teras katı olan yapının otopark olarak kullanılacak 2 bodrum katıyla birlikte toplamda 8 katı bulunuyor. Folkart Blu isimli projenin içinde kapalı ve açık yüzme havuzları, termal havuz, SPA merkezi, gibi bir çok hizmet olacak.



Lüks rezidansın denize mesafesi 39 metre. Şirket, yayınladığı projede, halka ait kumsalı da kendine ait gösteriyor. Özel bir işletmenin kullandığı plaj, önümüzdeki yıldan itibaren şirketin eline geçecek ve halka kapalı bir de iskele yapılacak.

Öte yandan daha önce TOKİ de Çeşme’de dört katlı bir konut projesi hazırlamıştı. Ancak Çeşme Belediyesi, şehrin 2 katlı mimarisine aykırı olduğunu belirterek projenin iptali için mahkemeye başvurmuştu.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde