Ethem Sancak’ın hisse satış planı

Ethem Sancak’ın hisse satış planı

Ethem Sancak’ın Türkiye’deki işlerini adım adım tasfiye edeceği, hatta İtalya’ya bile yerleşeceği söylendi.

Ethem Sancak’ın hisse satış planı
16px
24px
02.08.2013 15:41
ABONE OLgoogle

Ethem Sancak, son yıllarda en çok gündemde olan işadamlarından biridir. Hedef Alliance, Koç-Ata-Sancak Çiftliği, Medical Park Hastaneleri, en bilinen yatırımlarıdır. Ethem Sancak kardeşleriyle işlerini 2008’de ayırmıştı. O tarihten sonra, Sancak’ın Türkiye’deki işlerini adım adım tasfiye edeceği, hatta İtalya’ya bile yerleşeceği söylendi.

Sancak İtalya’ya yerleşmedi ama adım adım önemli ortaklıklarından ayrıldı. Sancak ve Ata grupları zaten Koç-Ata-Sancak çiftliğindeki hisselerini 2006’da Koç’a devretmişlerdi. Sancak, kardeşleriyle ilaç şirketlerindeki işlerini ayırdıktan sonra, Medikal Park’taki hisselerini de kardeşi Haydar Sancak’a devretti. 2007’de ortak olduğu Star Grubu’ndaki hisselerini Ekim 2010 satarak medyadan çıktı.

En bilinen yatırımlarından çıkan Sancak’ın İTO kayıtlarına göre aktif sekiz şirketi var. Bunların dördü ilaç işiyle ilgili. Piyasalarda şimdi de bu şirketlerdeki hisselerini satacağı söylentisi yayılmış durumda. Öncelikle hisselerini satmayı düşündüğü şirketlerin Hedef-Alliance Holding, Esko Itriyat Sanayi ve Ticaret ile Hedef Ecza Deposu Ticaret olduğu söyleniyor.

Sancak’ın 2009’dan sonra kurduğu bazı şirketler onun iş hayatındaki yönüyle ilgili ipucu veriyor. Sancak, 2009’da Metronet İletişim Teknoloji Şirketi ile Hedeftek Teknoloji Girişim şirketini, 2010 yılında ise ES Mali Yatırım ve Danışmanlık şirketini kurmuştu. Daha çok yatırım danışmanlığı yapmayı düşündüğünü öğrendiğimiz Sancak, nano teknoloji gibi alanlarda araştırma yapan teknoloji şirketlerine ortak olmayı planlıyor.

Sancak’ın İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı İstanbul Modern Sanat İktisadi İşletmesi’ne ortak olduğunu da belirtelim. Ama bu sosyal sorumluluk faaliyetinden başka bir şey değil. Yaptığımız araştırmaya göre Sancak son yedi yılda 12 şirketteki ortaklığını sonlandırmış. Kayıtlarda Sancak’ın halen tasfiyesi devam eden üç şirketi olduğu görülüyor. Tasfiyesi devam eden şirketlerden biri ise anahtar teslimi çiftlik kuran Hedeftar Tarım Danışmanlık Sanayi.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde