Ethem Sancak hangi ihaleden eli boş döndü?

Ethem Sancak hangi ihaleden eli boş döndü?

Ethem Sancak, Skylife ihalesinden eli boş dönmüş. Peki ihaleyi kim kazandı?

Ethem Sancak hangi ihaleden eli boş döndü?
16px
24px
23.11.2014 08:26
ABONE OLgoogle
Türk Hava Yolları’nın 40 milyona ulaşan yolcu sayısı dikkate alındığında Türkiye’nin en çok okunan dergisinin de Skylife olduğunu söylemek yanlış olmaz. Rakamlar böyle olunca derginin reklam gelirlerinin ulaştığı nokta da tüm yayın kuruluşları ve ajansların iştahını kabartıyor.  

Skylife’ı bünyesinde farklı dergileri bulunduran İnfomag Grubu çıkarıyordu. Grubun sözleşmesi bu yıl sonunda biteceği için THY, birkaç ay önce ihaleye çıkma kararı aldı. 

Şirket halka açık olsa da ihaleyle ilgili resmi bir açıklama göremedik, dolayısıyla gazeteciler haber kaynaklarına dayanarak konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak durumunda kaldı. 

Birkaç ay önce Skylife ihalesine Ethem Sancak, Turkuvaz Grubu ve LCW katıldığını yazmıştım. Daha sonra çıkan bazı haberlerde ise Albayrak Grubu ile kamuoyu tarafından pek tanınmayan Gürsoylar Grubu’nun ihaleye katıldığı bilgisi yer aldı. 

Ancak aldığım son bilgiler ihaleye TMSF’den Akşam Grubu’nu satın alan Ethem Sancak, Sabah Grubu adına Turkuvaz ve LC Waikiki’nin katıldığı yönünde. 

Her üç grubun da geçtiğimiz aylarda yoğun bir çalışma içine girdiği, hummalı bir şekilde maket hazırladığı da biliniyor. Resmi açıklamalara göre ekim ayı içinde ipi kimin göğüslediği açıklanacaktı ancak henüz THY tarafından konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmış değil. Durum böyle olunca gazetecilik refleksi gereği yine haber kaynaklarına başvurdum. Kimse kesin bir bilgi vermeyip sadece ‘duydum’ diyor. 

Burada kısa bir parantez açarak küçük bir saptama da bulunmak istiyorum. Kurumsal yönetim ilkelerini kabul etmiş ülkeler, şirket yönetimleri hele ki halka açık şirketler kamuyu aydınlatmak zorunda oysa Türkiye’de son yıllarda ‘ben yaptım oldu’ yaklaşımı yerleştiği için kimse bilgi verme gereği bile duymuyor. Hal böyle olunca biz de duyumları aktarmak zorunda kalıyoruz.

İşte aldığım son ‘duyuma’ göre Ethem Sancak, Skylife ihalesinden eli boş dönmüş. 

Derginin tasarımını ve içerik üretimini LCW kazanmış… LCW’nin yabancı bir ajanstan transfer yaptığı ve güçlü bir içerikle THY’nin karşısına çıktığı söyleniyor. İhalenin bir diğer kazananı ise Turkuvaz. Çünkü derginin basımı da Turkuvaz’ın matbaasında yapılacakmış. Derginin bir ayda 300-350 bin basıldığını düşünürsek bir matbaa için bulunmaz nimet… 

Esin Gedik/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde