Estetisyenler tek tek iflas ediyor

Estetisyenler tek tek iflas ediyor

30 bini bulan güzellik salonlarının birçoğu iflas etmeye başladı.

Estetisyenler tek tek iflas ediyor
16px
24px
23.02.2011 06:53
ABONE OLgoogle

 Sağlık Bakanlığı’nca çıkarılan Ayakta Teşhis ve Tedavi Yönetmeliği uyarınca IPL ve lazer epilasyon hizmeti veren güzellik merkezlerinin kapatılması, sektörde sıkıntı yarattı. Yönetmelik uyarınca güzellik merkezleri, poliklinik ve güzellik salonu alanlarında hizmet vermek zorunda bırakılırken şu an sayısı 30 bini bulan güzellik salonlarının birçoğu iflas etmeye başladı.

Güzellik merkezi sahipleri, geçen yıl yürürlüğe giren yönetmelikteki değişiklikle birlikte sıkıntı yaşamaya başladı. Yönetmeliğe göre güzellik merkezleri, doktor bulundurma koşulu ile aynı hizmeti poliklinikte vermek ya da güzellik salonuna dönmek zorunda bırakıldı.

Cihazlar ortada kaldı

Şu an sayısı 3 bini bulan güzellik merkezlerinin sadece 170’i poliklinik olabilirken, uygulama ile birlikte işletme sahiplerinin birçoğu iflas etmeye başladı. Firma sahipleri, tanesi 45 bin Avro civarında olan cihazlarının borcunu ödemekte de sıkıntı yaşıyor.

Ankara Estetisyenler Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe, IPL ve lazer epilasyon (foto epilasyon) eğitiminin müfredata eklenip devlet ve MEB’e bağlı özel kurslarda verildiğini söyledi. Türe şu bilgileri verdi:

“31 Aralık 2008’de Sağlık Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu genelge ile de kozmetik IPL cihazlarıyla epilasyon yapma yetkisi bu eğitimi alan güzellik uzmanlarına verilmişti. Ancak Dermatoloji Derneği ve Plastik Estetik Cerrahi Derneği, bu uygulamanın kendileri tarafından yapılması gerektiğini iddia ederek Danıştay’a dava açıp genelgeyi kesintiye uğrattı. Bize önceki yıllarda yatırımınızı yapın denildi ve alanımızla ilgili bir sürü estetik cihazı aldık. Ciddi yatırımlar yapıldı. Örneğin bir tane cihazımız 45 bin Avro civarında. Şimdi güzellik uzmanı olan bu kadınlar ne yapacak? Önleri kapandı.”

Sevil Arınan/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde